tiistai 8. heinäkuuta 2014

Minijäädykkeet.

Tänään kokkailin jotain ihan uutta koiralle! Pari kertaa olen aikaisemmin kokeillut tehdä uunissa paistettavia koiranherkkuja kokeillut tehdä..ja nyt ihan extempore päätin tehdä hellettä vastaan kylmiä nameja.
Ohjeen keksin lennosta. Broileria, maustamatonta jogurttia, raastettua porkkanaa ja riisiä - nämä ovat kaikki ainakin sellaisia mitkä menisi ihan sellaisenaan ja ajattelin, että mikseipä myös yhdessä? Survasin sekaisin ja tulipa niistä kyllä melkoinen mössö, vähän kuin vauvanruokaa. Ja täytyy myöntää, että mössö tuoksui yllättävän hyvälle!
Laitoin mössön muotteihin ja muotit pakastimeen. Pienen odottelun jälkeen tarjolla oli kaksitoista minijäädykettä.
Testinami meni vähän turhan nopeaa kurkusta alas. Pienessä päässäni luulin saavani nautiskelevan kuvan, mutta olisihan se pitänyt vuosien kokemuksella tietää, että se on maksimissaan kaksi kuvaa ja herkku on kadonnut linssistä. Näytti se maistuvan, olisi varmaan mennyt kaikki jäädykkeet kerralla, jos vain olisin antanut.
Liekö yksi minijäädyke koiraa viilensi yhtään, mutta olipahan ainakin jotain erikoisempaa "välipalaa". Kelpaa Coran taas köllötellä auringossa (Oulussa +28 vielä nyt illallakin!) sen viisi minuuttia, kunnes se viipottaa sisälle läähättäen. Vartti varjossa ja taas uusi kierros parvekkeelle. Tätä se meidän pieni auringonpalvoja touhuaa. Reppana, ei selvästi ole helppoa olla musta koira, jos tykkää auringosta!

6 kommenttia:

 1. Tälläsiä voisi itsekkin kokeilla, siis koiralle :D Ihana Cora :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile, oli helppoa! Ja Coran mielestä tosi hyvää ;)

   Poista
 2. Meidän koiralla oli "aamupalaksi" jääpaloja,niitä sitten nuoleskeli ja ehkä toivottavasti vähän edes viileni.Pupulle pakastin vettä pullossa,et saa pötkötellä viileämmässä..Näytti se pakastettu pullo kelpaavan kyllä koirallekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääpaloja ollaan täälläkin kokeiltu :) joskus myös kylmäksi kasteltua pyyhettä "hartioilla", sekin on ihan hyvä viilennyskeino koiralle :)

   Poista
 3. Harmi kun ei satu olemaan koiraa, olisin heti keittiössä väsäämässä tällaisia! Täytyy muuten sanoa, että näyttävät kyllä kauniilta näin ihmisen silmäänkin, ihana väri. Ja ihana tuo malttamaton koiruus ensimmäisessä kuvassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä läheisen koiralle voisi maistua? ;) Cora ja minä kiitämme, onhan koiruus kovin ihana <3

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.