keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Pahvista kenkähylly.

Tässä on meiän pieni kolo. Kolo on eteisessä. Kolosta tuli pian muuttopäivän jälkeen silmää rassaava riesa. Tuijotin sitä joka kerta kotiin astuessa, miksi tuossa on kolo? Mikä pointti on ollut jättää oven ja eteiskaappien väliin niin typerä väli, että siihen ei mitään mahdu? Kaikkea on yritetty ja kuinka monesti sitä on riemastunut: tämänhän minä siihen laitan, kunnes on todennut, että juupasei, jälleen kerran ei tämä mahdu koloon edes murikalla. Aina jäi tyyliin kahdesta centistä kiinni!
Yritin kyllä vuoden sisään tunkea koloon jos ja vaikka mitä, jotta tilan saisi hyötykäyttöön. Naulakko ei siihen mennyt, eikä mikään lipasto. Kokeilin erilaisia pinottavia säilytyslaatikoita päällekkäin, sivuittain ja vierekkäin. Mikään ei vain näyttänyt hyvältä saati ollut sitten käytännöllinen ratkaisu eteisen uloimpaan nurkkaan. Viimeisimpänä yrityksenä pidin kolossa säilytyspönikkää, mutta se näytti aina epäsiistiltä eikä se helpottanut lattialle kasautuvia kenkiä.
Kiersin kaikki puljutkin kolmesti läpi ja mistään ei löytynyt koloon tarpeeksi pientä hyllykköä. Sitten mietin: pitääkö hylly todella nikkaroida itse? Olin jo katsomassa missä on lähin paikka mistä saan puutavaraa...kunnes tajusin. PAHVIA. Mä teen sen pahvista! Niin, tähän on tultu. Meitsi tekee hyllyn pahvista! Ajatus tuntui niin älyttömältä, että pakkohan sitä oli kokeilla.
Ja kokeilu tuotti tulosta. Tässä kolon hylly ennen päällystämistä. Ensin aloin liimaamaan pahveja toisiinsa, mutta se ei käynyt yksiin kärsivällisyyteni kanssa, joten eikun teipillä konsolit kasaan kasaan ja pinottuna kolon tukkeeksi. Konsoleilla tarkoitan sitä, että jokainen hyllylevy laitoineen on oma "palikkansa". Niiden liittäminen päällekkäin tuntui tarpeettomalta.
Ja päällystämisen jälkeen lopputulos on tässä. Kokonaisuudesta tuli yllättävän jämäkkä! Vähän vielä kupruaa, kun ei malttanut odottaa ennen kuvaamista päällystyksen liiman kuivumista. ("Hyllylevyt" on muuten päällystetty nyt tapetilla, jonka säilytin edellispostauksen dyykkauslöydöstä!).
Olen riemuissani tästä. Vähän naurattaakin. Yli vuosi siihen meni ja vihdoin kolo on järkevässä käytössä ja ilmaiseksi!
Siinä se nyt oven vieressä tervehtii. Kenkähyllyn päällä ovat vinyylistä tehty "taulu" ja kello, josta aina ulos mentäessä on helppo katsoa mitä se aika näyttää. Nyt voisi todeta, että viimeisen kuvan ottamisesta postauksen valmiiksi saamiseen meni tasan tunti ja kymmenen minuuttia. Mihin se aika taas tuhraantui? Ei ole bloggaus nopeaa.

8 kommenttia:

 1. Mielettömän hyvä idea!! Näyttää tukevaltakin ja kestää sen aikaa kun on tarvis ;) (Tennareista ei ainakaan romahda)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä siitä yllättävän tukeva tuli, kun tarpeeksi monta pahvia laittoi päällekkäin, kestää useammatkin töppöset ;)

   Poista
 2. Voihan jehna, tostahan tuli hieno. Välillä se vähän ottaa aikaa saada noita kuningasideoita :D Kellokin on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kello on kyllä ikisuosikkini! Mukana kulkenut asunnosta toiseen reippaasti yli kymmenen vuotta <3

   Poista
 3. Ei vitsi, toihan on ihan törkeen hieno :D

  VastaaPoista
 4. Huippu idea. On ihan parasta, jos pitkään vaivanneeseen sisustusongelman keksii ratkaisun ilmaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No sepä se! Sitten vain jää miettimään, miksei se ratkaisu voinut tulla mieleen vähän aikaisemmin..mut parempi joskus kuin ei koskaan :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.