lauantai 11. heinäkuuta 2015

Häähumua osa 4: oma asu.

Sokerina pohjalla: se oma asu häissä, itsetehtynä tietenkin! (Ks. Häähumua osa 1: Morsiamelle kustomoidut kengät, osa 2: Morsiamelle tehty hääkestokimppu ja osa 3: Häälahja ja kortti).
Halusin helpon ja mutkattoman mekon. Päädyin pikkukukalliseen maksimekkoon, jotta se olisi monikäyttöinen ja soveltuisi sekä hellesäähän (ei tarvitsisi sukkiksia alle) että viileään säähän (voisi pukea tarvittaessa vaikka kalsarit alle). Malli/kaava on omasta päästä. Tein puolikellohelman, syvän v-pääntien eteen ja taakse, hiukan lepakkomaiset hihat ja sivulle taskut. Taskujen lisäys oli ihan mahtavaa, koska en tarvinnut kuljettaa pikkulaukkua ollenkaan mukana!
Kun mekko oli niin tumma, tarvitsi se väriksi turkoosit kynnet ja korkkarit sekä räpsäkät korvakorut!
Korviksiin tuli mustaa nahkaa, keltaista vinyyliä laukusta ja turkoosia jonkinlaista muovia vanhasta kalenterista(!). Palojen leikkaus peilikuvana, hakaneulalla reiät ja palojen kokoaminen korviksiksi, helppoa! Lopuksi jouduin tosin tuplaamaan alimman kerroksen. Valitsemani nahka oli liian kevyttä, joten ompelin taakse toisen kerroksen "painoksi" pitämään korviksia suorassa.
Korvisten lisäksi tahdoin lisää keltaista sormuksen muodossa. Yksi iso helmi ja pätkä paksua metallilankaa. Mahdottoman helppo ja yksinkertainen malli. Vastaavan sormusmallin olen esitellyt tässä postauksessa. 
Mekkokankaasta tein miehelle juhliin mekkoon mätsäävän rusetin. Mies ei tahtonut solmittavaa rusettia, joten tein irrallisen feikkirusetin ja erillisen soljella suljettavan nauhan, johon voi pujottaa tämän tai jatkossa minkä tahansa muun rusetin.
Ja olihan meillä häissä niin hauskaa! Kyllä jorattiin aamuun asti helmat hulmuten. Ja nyt loppuu tähän häähumuilu!

8 kommenttia:

 1. Olette olleet oikein edustavan näköinen pariskunta juhlissa. Ihana tuo miehesi rusetti, kiva saada yhteistä mekkosi kanssa. Mekko kelpaisi ihan heti myös minulle, rakastan maximekkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) asujen mätsäys on kivaa, tuo jo itsessään vähän ryhtiä ja juhlatunnelmaa :) minäkin rakastan maksimekkoja!

   Poista
 2. Kyrönniemi bongattu! Kiva ja tunnelmallinen juhlapaikka, taitaa olla aika suosittu näin kesäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas, miten noista kuvista voi bongata juuri sen oikean paikan? :D hyvä silmä, tunnet selvästi paikan. Oli kyllä todella mukava paikka häille! :)

   Poista
 3. Onpa kivat korvikset! Kummasti kiinnitin huomion tähän korupuoleen heti ;) Ihanat värit ja kivasti kierrätyshenkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) yllättävän hyvin värikombo toimii kokonaisuutena ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.