keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesäisiä kierrätysvinkkejä osa 1/2

Toissapäivän Kalevan juttu sisälsi myös muutamia helppoja ideoita, jotka soveltuvat myös tähän loppukesään. Yksi kuva oli tämä ylläoleva otos "Kätevää rannalle" -ideoilla: 1) Vanhoista bikineistä voi tehdä uimapuvun yhdistämällä bikinien väliin joustavaa lycra-kangasta esimerkiksi vanhoista urheiluhousuista.

Ks. lisää kierrätetystä uimapuvusta tästä postauksesta - tein uimapuvun jo pari vuotta sitten ja enpä ole tainnut käyttää mitään muuta enää uidessa. Uikkari pesee kaikki muut biksuni mennen tullen.
2) Kiinnitä avaimenperään hakanen tai avattava lukko, jolla saat avaimet kiinni laukkuun tai mihin vain niin ne eviät mene uimareissulla hukkaan! 3) Menikö olkalaukku rikki? Pura se ja hyödynnä osat sekä ehjät pinnat esimerkiksi uudeksi laukuksi.

Ks. lisää: olkalaukun muutos - helmistä avaimenperä - vahakangaspaloista mm. meikki- ja toilettipussit (ekassa kuvassa).
Lehtijutussa oli myös tämä otos aiheella "Kesäpäivän iloksi": 1) Leikkaa vanhat farkut paloiksi ja ompele tilkuista käyttöä kestävä piknikviltti. Hyödynnä viltissä myös farkkujen takataskut! 2) Vanhasta repusta voi tehdä laukun, jos siitä poistaa yläosan ja ompelee tilalle vetoketjun. Muokkaa olkahihna kantohihnoista.

Ks. lisää: nahkarepusta tehty olkalaukku - trooppiset kustomoidut tennarit - nahkapaloilla koristetut aurinkolasit.
3) Päällystä vihot ja  muistikirjat persoonallisiksi hyödyntämällä esimerkiksi lahjapaperia, karttoja, piirroksia, kaavapaperia tai sisustustuskontaktien jämäpaloja.
Oli muuten yksi hauskimmista ompeluprojekteista pitkään aikaan tämä farkkuviltti! Leikkasin kolmioita niin isoina mitä lahkeiden leveydestä sai ja sommittelin sävyn mukaan kuvioiksi. Ylijäävät palat silppusin ja ompelin pitkäksi nauhaksi, jolla sain kantattua viltin reunat. En ommellut viltin taakse taustakangasta, jottei koko viltistä tule liian painavaa - eihän sitä silloin jaksaisi mukanaan kantaa.
Myös Cora on saanut köllötellä viltillä, kun levitin sen parvekkeen lattialle. Ei näköjään vaan ollut tarpeeksi pehmyt nukkuma-alusta koiran mielestä, kun tartti sekä tyynyn (ommeltu vanhasta Halloween-asusta, ks. lisää tästä) että rottapehmon alleen..

2 kommenttia:

  1. Tuo farkkuviltti onkin loistava vinkki! Muutamatkin risat farkut jemassa, että mitä niistä tuunais. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyödynnä ehdottomasti farkut hyötykäyttöön :) isompaan vilttiin tarvitsee useammat farkut, mut parista lahjeparista saa jo vaikka lattia-/istumatyynyn päällisen tehtyä :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.