lauantai 22. elokuuta 2015

Monikäyttöinen kaulakoru.

Tässä on yksi paljon käytössä ollut nahkatasseli-kaulakoruni. Kauan korun valmistamisen jälkeen huomasin, että kappas, keksinpäs sattumalta hauskan jutun. Kun ei pistäkään ketjuun lukkoa niskan taa keskelle, vaan eteen "korun alkamiskohtaan" (eli tuohon mistä kädelläni kiinni pidän) niin korusta tulee astetta monikäyttöisempi!
Kun lukon kohtaa säätää, korusta saa tosi pitkän tai lyhyen rimpsun tai sitten sitä voi pitää ensimmäisen kuvan tapaisesti. Jatkossa käytän kikkaa kyllä muihinkin kuin vain tasseleihin. Esimerkiksi helmistä tehtynä saisi muotoamuuttavan lariat-tyylin.
Kuva: R. Lillemägi
Alunperin valmistin korun Itte tein ja kierrätin -kirjani rekvisiitaksi (jonka perusohje löytyy myös kirjasta). Koru on asusteena ompeluprojektissa, jossa pääkohteena oli tuo yläosa. Se vasta muodonmuuttaja on! Se on sekä ylä- että alaosa! Sen voi pukea puseroksi, topiksi tai hameeksi! Malli on superhelppo ja se on moneen sovellettavissa. Lisää voi lukea kirjastani.

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo monikäyttöinen koru. Mulla on kaapissa odottamassa iso kassillinen vanhoja pyöränkumeja ja tarkoitus olisi jatkojalostaa niitä koruihin. Ajatuksissa on ollut jotain aavistuksen samanhenkistä :) Kumi on hauska materiaali, kun vaikuttaa vähän samantyyppiseltä juuri kuin musta nahka, mutta onkin jotain aivan muuta. Mutta katsotaanpa milloin pyöränkumit pääsevät koruihin asti... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) aavistuksen verran on myös ollut samanhenkinen ajatus mulla - on nimittäin myös varmaan 2 vuotta jo ollut pyöränkumeja odottelemassa niiden kokeilua korumateriaalina.. Tähän mennessä sitä tulee aina valittua se tuttu ja turvallinen nahka, mutta ehkäpä joskus mullakin ne kumit tulis kokeiluun! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.