lauantai 1. elokuuta 2015

Tee-se-itse: Sadesuoja repulle.

Edellisessä postauksessa näytin kuinka ruodoistaan rikkoontuneesta sateenvarjosta voi purkaa nylonkankaan talteen. Ja tässä on ensimmäinen tuotos minkä varjon kankaasta ompelin syyssateita varten. Ei, se ei ole jättimäinen suihkulakki vaan..
..päälle sujautettava sadesuoja selkärepulle! Näin entisellä työkaverillani vastaavan, joka oli tullut hänen sporttireppunsa mukana ostaessa. Hoksasin, että samankaltaisenhan voi tehdä itsekin tyyliin varttitunnissa.
Tee-se-itse: sadesuoja selkärepulle

Tarvitset: ison sateenvarjon kankaan (tai vaikka suihkuverhoa?), kapeaa kuminauhaa tai -lankaa, nyöristopperi, hakaneula, sakset ja ompeluvälineet

Tee näin: Pura sateenvarjo (ks. ohje tästä postauksesta). Leikkaa varjosta reppuasi reippaasti isompi ympyrä. Leikkaa laita-/jämäpaloista nauhakujaa varten suikaleita ja yhdistä ne jatkuvaksi nauhaksi. Käännä ja huolittele nauhan päät nurjalle. Taita nauha pituussuunnassa kahtia nurjat puolet vastakkain. Ompele nauha ympyrän reunaa pitkin (nauha varjon oikeaa puolta vasten, taitos kohti keskustaa). Pujota hakaneula kuminauhaan ja pujota kuminauha kujaan. Pujota kuminauhan päät nyöristopperin rei'istä. Yhdistä päät tai tee päihin solmut.
Sadesuoja on helppo pujottaa ja ottaa pois repun päältä. Rullattuna/taiteltuna se menee pienessä tilassa esimerkiksi repun sivutaskussa. Nopea ompelutyö, joka on sekä kierrätetty että käytännöllinen!
Ja varjokangastakin jäi puolet vielä jäljelle. Jemmaan menee, eihän sitä tiedä mitä muuta sitä vielä keksisi tehdä.

6 kommenttia:

 1. Näppärää! Samalla tyylillä voisi muuten tehdä pyörän satulaankin suojan. :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä käyttökohde sateenvarjokankaalle ja tosi selkeät ohjeet oikein kuvan kanssa! Tämähän olisi oiva lahjaideakin jollekin reippalle retkeilijälle jolla on jo kaikkea... Samalla tekniikalla voi tehdä myös polkupyörän satulalle sadesuojan (en muista oletko joskus tehmytkin sellaisen...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) totta, olisi hyvä ja käytännöllinen idea myös lahjaksi :) en ole tainnut tehdä satulasuojaa, monesti on kyllä ollut mielessä, että sellaisen voisi tehdä! Ehkäpä seuraavaksi sitten se! :)

   Poista
 3. Mä oon tehnyt kernistä satulalle sadesuojan (kaavat ja ohjeet täällä: http://melkeinkuinuusi.blogspot.fi/2013/09/satula-sateelta-suojaan.html), mutta repulle sadesuojaa ei vielä olekaan. Listan jatkoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa ennä toisinpäin: reppusuoja on, mutta sitä satulasuojaa ei! :D listalle!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.