tiistai 23. elokuuta 2016

Afrikan tähti -korut.

Afrikan tähti, yksi parhaimmista lapsuuden lautapeleistä. Pitkään etsin peliä, josta saisi pelimerkeistä tehtyä omat Afrikan tähti -kierrätyskorut (joita on jo vuosien ajan nähnyt blogeissa, käsityömyyjäisissä ym. Kukahan keksi tehdä ensin?).

Satunnaiset etsinnät eivät tuottaneen tulosta. Yritin bongata jostain sellaisen pelin mistä olisi esim. osa merkeistä kadonnut. Ei löytynyt. Ja koska en tahtonut täyden pelipakkauksen merkkejä käyttää, luovutin etsinnöissä ja tulostin omat pelimerkit.
Kuvasin ja printtasin - ja tulostaessa huomasin tykkääväni pienistä merkeistä. Mitä pienemmäksi skaalasi, sitä söpömpi tuli!
Leikkelyn jälkeen liimalakkasin kuvat kiinni. Käytin pohjina pieniä prikkoja, kun sattuivat olemaan just sopivan kokoisia. Isommalle sormus-pelimerkille löysin yhden sopivan lasikiven "kapussiksi".
Nappikorvistaustoja liimatessa huomasin ettei prikan reikä keskellä ja kapea metallireuna eivät soveltuneetkaan kovin hyvin.. Ratkaisin tilanteen liimaamalla korvistaustan ja prikan väliin reikää suuremman muovipyörylän (vanhaa muistivihon kantta).
Tässä sormukset, Afrikan tähti, rosvo ja yksi topaasi lasikiven alla. Lasi suurentaa pelimerkkiä ihan kivasti.
Prikkanappikorviksia tein kahdet erilaiset: rubiinit ja rosvot.
Suosikki näistä uusista pelikoruista on kuitenkin ehkä tämä pikkurosvo-sormus!
Ps. Tiesittekö muuten, että Afrikan tähti on suomalainen lautapeli? Hassua, luulin sitä ulkomaalaiseksi hitiksi.

19 kommenttia:

 1. Enpä tiennyt tuota suomalaiseksi peliksi. Mehän ollaan ihan huippuja sitten pelejäkin tekemään.
  Rosvo korvikset on mun suosikit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, rosvot korviksina tulee mun suosikkilistalla heti kakkosena :D

   Poista
 2. Hei tulipa kivat! Mä ostin kerran kirpparilta puutteellisen Afrikan tähti -pelin juurikin tätä varten - tosin projekti on edelleen toteuttamatta (missähän se peli mahtaa olla..?). En ollut tullut ajatelleeksi että merkit voisi tosiaan tulostaa! Tykkään varsinkin noista pikkukorviksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se peli esille ja käyttöön! :) Ja ihmeessä laita loput pelimerkit jakoon, jos et kaikkia innostu käyttämään ;) Kiitos!

   Poista
 3. eikä, hienot! pitäis itellekin väsätä, olis huikeeta käyttää näitä seuraavassa peli-illassa :D afrikan tähti on ollu meidän opiskeluporukan hittipeli viime keväästä asti, meillä on siihen mm. exceltaulukko joka laskee mm millä todennäköisyydellä seuraavasta nostetaan rosvo/timantti/joku muu :D mutta tarviis tosiaan tulostaa nappulat kun ei niitä oikeita passaa käyttää että voidaan pelata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D EXCELTAULUKKO. Teillä on peli lähtenyt omalle tasolleen :D huippua!

   Poista
 4. Hienoja! :D Luulenpa, että harmillisen moni Afrikan tähti-peli (tai mikä tahansa muu lautapeli) josta puuttuu osia, lauta on rikki tms. päätyy roskikseen eikä käyttöön. Kovinkaan monelle ei tule mieleen, että sille voisi jollain olla käyttöä vaikka vaillinaisen paketin myynnistä osina voisi saada ihan rahaakin myymällä vaikka huuto.netissä. Ei toki paljoa, mutta parempi sekin olisi kuin täyttää roskista ja kaatopaikkaa sillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No sepä se, joku yks onnenkenkä puuttuu ja roskiin menee, ei edes lajitellen muoviin ja pahviin. Se on tämä laiskuus ja tietämättömyys, joka ei päästä hyviä materiaaleja toisille uusiokäyttöön :)

   Poista
 5. No nyt on taas hieno idea! En ole missään ennen nähnytkään. Meillä on tuo peli, pitääkin matkia ja saada hienot korut itsellekin:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on muuten tosi kivat! :)

  VastaaPoista
 7. Nää oli niin hauskoja!!

  VastaaPoista
 8. Mitä liimaa käyti tässä projektissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien kiinnittämisessä ja päältä lakkaamisessa decoupagea (kaikki liimalakat käy, myös ohennettu askarteluliima) ja taustojen liimaamisessa pikaliimaa :)

   Poista
 9. Hyvin toimii tulostetutkin, luulin oikeiksi ennen kuin tulin tänne piipahtamaan!:) Viime vuonna huusin huutonetistä halvalla Afrikan tähden juurikin korujen tekoa varten, mutta innostuttiin sitä sitten pelaamaan enkä raaskinutkaan vielä timantteja uhrata. :P Ite oon innostunu korujen teossa käyttään koholakkaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) oij, älä uhraa hyvää peliä, siinä saa uhrata peli-innostuksenkin. Tulostamalla säästyy "aidot timantit" ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.