torstai 11. elokuuta 2016

Inspiraatio: Säiliösiveltimet.

Joskus on kiva kokeilla jotain tuttua ihan uudella näkökulmalla. Sitähän innostuu ja samalla oppii uutta!
Waterbrush lettering - siitä se idea lähti. Ostin uusia värejä ja tusseja ja sitten sitä onkin lähes joka päivä harjoiteltu kalligrafiasta lähtien. Jotain tuloksia Instagram-tiliäni (@madam.bc) seuraavat ovatkin jo nähneet.
Vesivärit löysin Tigerista - tosi hauskat, hyvät värit ja voi kuinka pieneen tilaan värit menevät! Levyt saa kierrettyä päällekkäin ja sitten vain kansi päällimmäiseksi. Mahtava kolmen euron ostos! Derwentin säiliösiveltimet olivat vähän suolasempia (kolmen siveltimen setti yht. 18-19e Kärkkäiseltä). Siveltimiin siis laitetaan vesi sisään ja vettä säännöstellään painamalla varresta. Näihin ei siis tarvitse ollenkaan vesikuppia. Mitä taikuutta! Kyseessä on vähän kuin tussi, mutta ei sitten kuitenkaan.
Suomalaisesta kirjakaupasta satsasin myös Micronin tussisettiin kuudessa erissä koossa. Näitä kehaistiin yksiksi parhaimmiksi kuitukärkikyniksi, jos tahtoo yhdistää tarkkaa piirtojälkeä joko kirjoittamiseen tai piirtämiseen.

Ja sitten vähän kuvia mitä olen harjoitteluissani saanut tehyä:
Olen kokeillut nyt monenlaista teknikkaa erilaisten Instagram- ja youtube-tutoriaalien avulla. Säiliösiveltimet ja eri tyylien toteuttaminen ovat aika haastavia, kun on tottunut vain siihen tavalliseen siveltimeen!
"Everything is going to be okay" - kapealla säiliösiveltimellä tehty harjoitus. Kaikkiin ei reunojen tussaus sovi.
Tämä on yksi uusimmista "korteista". Mielestäni myös yksi onnistuneimmista omassa sievässä yksinkertaisuudessaan. Vähän on siellä ja täällä vuotoja tai ohivetoja, mutta harjoitellaanharjoitellaan sitä veden ja värin suhdetta toisiinsa.
Tämä on myös aika hauska, tulee hiukan syksyinen sadonkorjuun aika -fiilis kuvan maanläheisestä värimaailmasta.
Lopuksi suosikkini! Oman tyylin ja omien kirjainten maalaaminen on haastavaa - mutta tästä tykkään vähän hassusta tekstistä huolimatta (siihen piti tulla rise and shine). Nyt harjoitukset jatkukoon.

8 kommenttia:

 1. Erikoisia nuo säiliösiveltimet. Ihania tekstejä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania <3 Sä olet taitava! Mä haluaisin kans oppia maalaan vai kuuluuko tässä tapauksessa sanoa, että piirtään noin? Mä olen kokeillut, mutta luulen, ettei edes harjoittelu tee musta mestaria.

  Instasta muuten löytyy taitelija nimeltä Katie Daisy (katieisadaisy) ja mä luulen, että sä voisit tykätä hänen töistä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos (vaikka vasta tässä harjoitellaankin) :) Oon miettiny samaa, onko tuo nyt maalaamista, piirtämistä, tussaamista vai vesiväreillä kirjottamista? :D Oij, kiitos vinkistä, pitääpä heti tsekata hänen töitään! :)

   Poista
 3. Enpä ole aikaisemmin törmännyt säiliösiveltimiin. Vaikuttaa varsin hyvältä keksinnöltä. Ihan huippuhienoja tekstejä ja kuvia olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, hieno keksintö ja siistiäkin, välttyy sotkuvaaroilta, kun ei tarvitse olla vettä erikseen kupissa :) Kiitos!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.