tiistai 25. heinäkuuta 2017

Cd-levystä korvakorut.

Vanhat cd-levyt, nuo muovipyörylät, joiden olisi voinut luulla 2000-luvun taitteessa vielä säilyvän pitkään. Mutta vähimmistöön ovat jääneet. Useimmat vanhat joutuvat perunapelloille variksenpelättimiksi. Itse lähestyin cd-levyä nyt vähän erilaisemmasta näkökulmasta. Voishan niistä leikeillä vaikka koruja, eikö?
Vähän leikkaa ja kuorii, muoviahan se on. Tuli aika hienot, näyttää kuin olisivat ihan lasia!
Joillakin cd-levyillä on eroja, mutta useimmista saa tuon kiiltävän pinnan pois ihan sormin hinkkaamalla. Se lähtee hilseilemään reunoista jo leikatessa. Kun sen poistaa, jäljelle jää kirkasta muovia. Leikattuna ja reunat hiottuna tulee aika kestäviä korukappaleita!
Itse päädyin tällaiseen palkkimalliin. Korvissa ne ovat sekä kevyet että aika hauskat - toisaalta näyttää, ettei ole mitään, mutta toisaalta taas valo heijastuu koruista tosi kivasti.
Korvikset julkaistiin myös Kauneimmat Askartelut -lehden erikoisnumerossa. Ne ovat yksi sadasta 100 uutta kierrätysideaa -lehden kierrätysideasta (löytyy lehtipisteistä - ks. tästä lehdestä lisää).

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut 
#kauneimmataskartelut #100uuttakierrätysideaa

2 kommenttia:

  1. Ovatpa kauniit! Kuorittuja CD-levyjä pitäisi hyödyntää enemmän, ja kiva että otit esille sen, että niistä saa helposti läpinäkyviä sillä kaikki eivät sitä varmaankaan tiedä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lea :) totta, ns. hologrammipinta peittää aika kauniin kirkkaan pinnan alleen :) eipä sitä tule varmasti hoksattua, ellei ala leikkeleen levyjä :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.