maanantai 3. heinäkuuta 2017

Nahkatilkkupussukka.

Nahka on mielestäni ihana materiaali. Etenkin, jos se on kierrätettyä ja sen pinta on ihanasti pehmennyt. Lajittelin tuossa vasta nahkaylijäämiä ja tutkailin kuinka ihan vaikka pelkästään mustassa nahassa on niin erilaisia sävyä ja pintoja. Siitä sain ajatuksen: nahkapussukka eri tilkuista.
Tein pussukan ystävälleni lahjaksi. Siinä on neljää tai viittä eriä mustaa nahkaa. Leikkasin sivukappaleet (eri nahkoja) ja kummallekin puolelle tikkasin päälle erilaisia epäsymmetrisiä paloja. Palat myös tuovat sivuihin mukavaa vahvuutta. Nahkaneulalla ompelukin kävi hyvin, vaikka mitä nyt vähän osa paloista rupesi ryppyilemään ja nihkeilemään paininjalan alla.
Halusin laittaa pussukan sisälle jotain ihan vielä yllätyksen yllätykseksi. Tein sinne kesäkorvikset. Marjaisat helminappikorvakorut. (Mutta mikä marja tuo on? Ajattelin mustikaksi, mutta sehän on sininen mansikka? Olisiko se sittenkarhunvatukka?)
Ja sinne se sisälle sujahti omassa pienessä söpössä paketissaan. Tykkään pienistä lahjapaketeista, aaawww!
Ja sitten koko kukkaro suojapaperiin ennen lahjapaperiin käärimistä. Tuo lisää jännitysmomenttia lahjansaajalle avaamisessa sekä suojaa myös sitä ettei esimerkiksi vetskari puhko paperia rikki - tämäkin on joskus koettu ja sekös oli kovin noloa lahjaa antaessa.
Kakun mukaan leivoin viemisiksi myös mutakakun karkeilla. Siinä on tuorejuustoa ja suklaata päällä - ja paljon eri karkkeja, pakastekuivattua vadelmaa ja rouhittua minttukaramellia. Ei ollut hollilla kynttilöitä, joten pahvista leikatut numerot hammastikkujen päässä saivat korvata kynttilät. Oikein oli hyvää, makeanhimo talttui hetkessä!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana lahja, itsekin tykkäisin tuollaisesta pussukasta!

  VastaaPoista
 2. Tosi upea! Ompelitko pussukan ihan tavallisella ompelukoneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihan normikoneella, vaihdoin vain nahkaneulan koneeseen :)

   Poista
  2. Ok, kiitos tiedosta. Minulla on nahkapaloja kerättynä ja yksi kierrätetty nahkatakki. Olen vain lykännyt niiden työstämistä, kun en ole jaksanut perehtyä niiden ompelemiseen. Kiva kuulla, että normikoneella selviää.

   Poista
  3. Selviää, selviää :) Hieman kun kiinnittää huomiota millä tikillä tekee ja millä neulalla ompelee. Jos nahka tahmaa, niin apuna voi käyttää myös kirkasta teippiä. Silloin paininjalka luistaa paremmin :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.