torstai 22. helmikuuta 2018

Helpot yhden illan ryijyt (3 tekniikkaa).

Tein tässä ryijyjä. Jopa kolme erilaista! Ja jokainen ei ottanut yhtää iltaa enempää. Yhden illan juttuja!

Ihan perinteisen ryijyn tein, mutta pienessä koossa! Se on aika söpö ja raikas. Vähän liukuvärinen, alhaalta lähdin mustalla etenin harmaan kautta keltaisiin sävyihin.
Kooltaan tämä on noin A4-kokoinen, mutta vähän kapeampi. Halusin ryijystä pienikokoisen, että se valmistuu helposti yhdessä illassa (no oli se aika piiiiitkä ilta) ja ihan jämälangoista ilman, että olisi tarvinnut silputa lankaa uusista lankakeristä.
Ryijyn tein ihan perinteisillä ryijysolmuilla lastatekniikalla. Pohjana oli harvasidoksinen vanha liinanraihnake.
Sitten jäin koukkuun. Ja todella tarkoitan, koukkuun. Piti saada ryijyn maailmasta enemmän irti ja kokeilin myös koukkuteknikkaa ja paksumpia lankoja. Jumbolangan jämiä, trikookuteen loppuja.. Pohjana on liukuestematto (sellainen missä on isohkot ruudukot). Virkkuukoukun avulla vedin langanpätkiä mattopohjaan ja siinä se on, istuinpäällinen. Tuli aika hauska väripläjäys, eikö?
Ei kahta ilman kolmatta.. Jos edellisetkin olivat suhteellisen nopeita valmistaa niin ne eivät olleet vielä mitään tähän verrattuna. Tupsuista se vasta tulee maailman helpoin seinäryijy! Kokeilin samalla pyöreää muotoa, mutta suorakulmaisenakin olisi voinut tehdä.
Tein pallot sormin ilman mitään tupsukehikkoja. Kieritystä, solmimista ja lopulta kaikkien eri kokoisten pallojen kuumaliimaus pohjaan. Se on muuten ihan vaan pahvista. Pysyypä hyvin ryhdissä tuo pyöreä muoto!
Näiden tekemieni ryijyjen ohjeet löydät ihan vasta ilmestyneestä Kauneimmat Askartelut 1/18 -lehdestä - löytyy hyvin varusteltujen kauppojen lehtipisteistä tai myös esim. verkkokaupasta.

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut #kauneimmataskartelut

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Keltaisuus on kyllä aika kiva siinä, jotenkin aurinkoinen ☺️

   Poista
 2. Hauskoja töitä. Ja jämälankojen käyttö on aina kiva, koska niitä pyörii kaapeissa jatkuvasti. Aurinkoa sun päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺️ Joo, se on kumma miten niitä aina jää pyörimään.. aurinkoista loppuviikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Minä olen tehnyt pallukoista sellaisen ryijytaulun. Tuli muuten tosi kiva ja oli nopeaa touhua.
  Ihanaa torstaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, se on todella helppoa ja kivaa touhua! :)

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä, söpöjä ja iloisen värisiä ryijyjä! Kirjoittelin ryijyhullaantumisesta myös blogiini, näitä ideoita täytyy päästä pian kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania ryijykokeiluja! <3 Jotenkin olen mieltänyt ryijyt liian "mummolajutuiksi" vaikka monenlaisesta vanhasta ja retrosta tykkäänkin, mutta nyt kun blogeissa on näkynyt enemmän tällaisia raikkaan moderneja ryijyjä, niin se aiempi mielikuvani tunkkaisista pölynkerääjistä on kyllä tipotiessään ja itsekin tekisi mieli kokeilla jotain tällaista :) Kiva idea tuo pyöreä muoto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Monesta mummojutusta saa kyllä hyvinkin modernin ja raikkaan kokonaisuuden :) mummomielikuvat uusiksi! :) kokeile, saatat myös hullaantua ryijyihin ;)

   Poista
 6. Voi kun hauskoja! Tuo liukuestemattoon tehty ryijy on itselläkin työn alla, ollut tosin jo monta kuukautta.. Ehkä se joku päivä valmistuu ;). KIva blogi sinulla, taidan tulla toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Otahan se työn alle niin saat valmiiksi! ;) kiitos, tervetuloa toistekin :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.