maanantai 19. helmikuuta 2018

Pupuovi.

Olisiko tässä kevään uusi hitti?

Pupuovi! Se on pieni ovi kevääseen ja kesän odottamiseen. Kun viime jouluksi tehtiin tonttuoveja (ks. minun versioni kierrättäen tästä postauksesta), nyt voitaisiin tehdä pääsiäisnoitien, -pupujen ja -tipujen oveja!
Näin sen heti silmissäni: pupuovi on vaaleanpunainen. Ja vähän tarinanomainen. Kiviä ympärillä ja vihreää ruohoa ympärillä. Siellä on myös ruukussa porkkanoita ja pieni kyltti oven pielessä. Halusin tehdä varsinaista ovea vähän pidemmälle tuota "ympäristöä", kun taas tonttuoven tahdoin jättää pelkistetyksi ilman mitään lisukkeita. Monet muuthan jatkoivat tonttuovea pihaksi asti tikapuineen, postilaatikkoineen, joulukuusineen jne..

Kylttiin en vain vielä keksinyt mitä siihen kirjottaisin. Tervetuloa? Pupun koti? Oma kolo kullan kallis? Mikähän olisi hyvä teksti? Tai piirtäisinkö siihen vain pupun pienet korvat? Hiukan myös houkuttelisi lisätä nurmelle värikkäitä pääsiäismunia, mutta hillitsen itseni. Munat voisivat olla vähän liikaa.
Valmistamisen tein tonttuoven lailla myös täysin pahvista. Mitäpä sitä muusta, kun maaleja on ja pahvia on hyvä kierrättää. Olisi ollut kiva tehdä vaikka polymeerimassasta kunnon kolmiulotteisia härpäkkeitä niistä porkkanoista lähtien, mutta pitää ajatella tuota lattiarajassa kulkevan asukin turvallisuutta. Maalattu pahvi nyt on ainakin sellaista mikä ei koiraa kiinnosta.

Leikkasin pahvista koko oven kokoisen palan. Liimasin siihen oven "puut" ja ympärille kivet. Oveen meinasin ensin tehdä päälle ristikkäin kulkevat parrut, mutta revinkin ne irti kesken maalaamisen tehdäkseni tilalle ikkunan.
Onhan se vähän hassu ja höpö, mutta pieni hassuttelu ja söpöily ei liene koskaan pahitteeksi. Kolmikymppisen elämä ei saa olla liian vakavaa, eihän?

9 kommenttia:

  1. kiva keksintö.taidan napata idean.tonttuoven tein jouluna itselleni,hoitolapset sairastuivat ja he eivät ehtineet sitä askarrella.tämän teemme .kiitos ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä! Pupuoveja kaikkialle! Askartelun iloa hoitolasten kanssa! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.