tiistai 6. helmikuuta 2018

Toivo tutoriaalia!

Tässäpä holahti blogitauko ihan tahtomattaan. Tuli kässälukko. En saanut mitään aikaiseksi, vaikka yritin. Ei oikein ehkä mikään kiinnostanutkaan, vaikka sitäkin tahtomalla yritin. Joskus ei vaan pysty eikä jaksa. Eikä tarvikaan.
Ideoita olisi, mutta tuntuu, että nyt tarvitsee jotain haastetta. Toivetta. Sitä mitä te haluaisitte. Mitä toivoisitte? Olen kysynyt sitä ennenkin, esimerkiksi kysyin toissa kesänä millaisesta kesävaatteesta tahtoisitte näkevän tutoriaalin. Se kysymys poiki ei yhden vaan kokonaisen tutoriaalisarjan helpoista (kesä)mekoista (ks. kaikki ko. sarjan mekkotutoriaalit tästä postauksesta).
Nyt kysyn jälleen: mitä seuraavaksi? Heittäkääpä toiveenne kommenttina peliin. Mistä haluaisitte tutoriaalin?

Paljon on tehty vuosien aikana... joten olisiko se jotain ompelua? Tai askartelua kuten pahvista ja paperi/kangastilkuista tehtäviä sisustuspaspoja? Koruja kuten vaikka sormikudottu kaulakoru? Jotain vinkkipohjaisia ja käytännönläheisiä toteuksia kuten tee-se-itse-puikotin? Vai jotain kierrätystä kuten rasian teko tyhjästä teippirullasta? Vai jotain ihan muuta?

Saa jättää suuntaa-antavia toiveita tai tarkkoja haasteita - ihan mitä vain! Kommenttiloota on avoin.

20 kommenttia:

 1. Vaatteista ohjeita toivon! semmosia et tämmönen tyhmempikin tajuu ompeluohjeet :)

  VastaaPoista
 2. Uusi mekkotutosarja!!!!! Jooooko??

  VastaaPoista
 3. Ei kait sitä mitään täsmällistä osaa toivoo.. oon miettiny hupparin tekemistä, voisko sitä tehdä ilman kaavaa sillee jotenki helpommin? - milka

  VastaaPoista
 4. Joo huppari! Mä toivon sitä kans :) terkut turust! Tia

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta kukkaro ohjeesta. Mittanauhan mittaiselle aikuiselle naiselle kaipailen yksinkertaisia ja helposti toteutettavia mekko/tunika ohjeita. Lisäksi nahkapaloja tarjolla, mutta mitä niistä voisi tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä :) kiitos toiveista! Nahkapaloja olisi runsain mitoin täälläkin.. :) pistetäänpä idea hautumaan! :)

   Poista
 6. Heippa! Vanhojen farkkujen kierrätykseen olisi mukava saada ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva toive! Farkkujen kierrätys onkin aika haastava et mitä uutta voisi keksiä.. :)

   Poista
 7. Olisi kiva kuulla jotain vinkkiä, mitä voisi tehdä lasten kanssa trikootilkuista :) Ja ompelu- ja vaatepostaukset on myös kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toive! :) Harmi vain, että itsellä ei ole noita lapsia, joten en tiedä sitten mitä niiden kanssa voisi tehdä... :)

   Poista
 8. Tällee off topic juttutoivetta pistelen: ois kiva lukea kännykkäsovelluksista juttua. Mitä sovelluksia sinä käytät arjessa ja omat kokemukset ja kenties vinkit sovelluksiin ylipäätään :) podcast vinkit ois kans jees, jos sellaisia kuuntelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpäs juttutoiveen heitit! :D Olenkohan toiveen toteuttajaksi liian old school, kun juttu jäis sisällöltään aika tyngäksi.. En ole mikään rohekin sovelluksien kokeilija.. :) Podcast on maailma, johon en vielä ole tutustunut, vaikka pitkään on ollut to-do-listalla. Toiveesi on hyvä muistutus siihen :)

   Poista
 9. Hei, täältäkin ääni hupparitutolle! :) Itselläni olisi haaveissa sellainen rennon löysä, malliltaan vähän lyhyt ja vetoketjuton huppari. Siihen voisi sitten itse vaikka kirjoa jonkun yksityiskohdan etuosaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) kirjominen on kans kiva idea! :) Huppari-toive on toteutuslistalla, pitäisi vain ensin ehtiä kangaskaupoille :) eli tulossa on!

   Poista
 10. Hei!

  Toivottavasti en ole liian myöhässä toiveeni kanssa. Haluaisin tehdä ylioppilasjuhliini mekon itse, mutta en ole ihan varma osaamisestani, eikä kaavat yleensä sovi minulle ilman muokkailuja. Sinun tutorialisi ovat ihania, kun niissä ei tarvitse yleensä kaavoja, vaan valmiin vaatteen. :) Olisiko sinulla siis intoa tehdä jokin ylioppilasjuhliin sopiva mekko ja postata myös tutoriali siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Aina saa toivoa, ei ole deadlinea tällä :) Kiva toive! Juhlamekko voi kyllä olla aika haastava ilman kaavoja. Jos ei halua väljää mekkoa niin vain esim. muotolaskoksilla saa istuvan ja juhlavan mekon, ne ovat hiukan haasteellisia kaavattomissa ompeluissa. Mietin tätä keksinkö jotain ideaa (ja mekolle käyttöä, ei viitsi sentään huvikseen tehdä juhlamekkoa) vielä tässä alkukevään aikana :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.