perjantai 27. huhtikuuta 2018

Pillikoruja ja pupunkorvia.

Oi, uusi Kauneimmat Askartelut -lehti (nro 2/18) on ilmestynyt! Ja minunkin juttujani on siellä jälleen mukana!
// Ks. edellisiä juttuja täältä.

Esittelen niistä viikonlopun kunniaksi pari ideaa:
Ekana tulee pillikorut! Kyllä, ne on tehty ihan tavallisista mehupilleistä, sellaisista muovisista. Ajattelin, että jos muovipusseja voi sulatella litteäksi niin mikseipä myös muovipillejä voisi silittää silitysraudalla?
Ja tällaisia niistä sitten tuli. Käytin kolmea väriä ja yhdistelin niistä aika hauskat vappuunkin sopivat korvikset. Eli pähkinänkuoressa pillit pistetään silitysraudalla litteäksi korumateriaaliksi. Tietty väliin laitetaan leivaria raudan suojaksi ettei mene tohinoissa vappu piloille, kun pillit sulaa rautaan kiinni.
Ja tulee muuten valtaisan kevyet korvikset! Voi tehdä isotkin, ei paina koko laisinkaan! Painoksi on hyvä laittaakin vähän välirenkaita (tai vaikka helmiä), jotta ei ihan ilmaa tarvitse riiputtaa korvissaan.
Tarkemmat ohjeet ja vinkit korujen tekoon löytyy Kauneimmat Askartelut 2/18 -lehdestä.

Siinä on muuten lempikasvejani, ihania käppyröitä. Ilmakasveista tässä postauksessa lisää.
Kuvailin karkkien värisiä koruja myös "juoman" kanssa. Kehtaanko myöntää, että tuossa on vesivärillä värjättyä "mehua"? Hahaa, hyvin toimi rekvisiittana, oikein herkullisen sokeridrinksun näköistä litkua. Meinasin jopa hörpätä pillistä sitten muistaen et jumantkaut enkaimääniityhmäkaverioo (no meinasin olla).
Tässä on toinen kaveri! Se on pupu! Ihana pikkupupu! Puput eivät jääneet pääsiäiseen, on myös kesäcitypupuja. Etenkin sellaisia, jotka auttavat pitämään pikkusälät ja kosmetiikat yhdessä ja samassa paikkaa. Kukkaro on myös tehty kierrättäen, käytin siihen vanhaa vahakankaan jämäpalaa ja uusiokäytettyä vetskaria.
Tämän pupupussukan ompeluohjeet kopioitavine kaavoineen löytyy myös ko. askartelulehdestä - lehti ei ole vain siis askartelua, aina on mukana myös muita kässälajeja mm. virkkauksesta ompeluun.
Se pääsi pupupussukka myös kanteen pikkukuvaksi!

Kauneimmat Askartelut 2/18 - hae omasi lehtipisteissä. Tuota yksittäistä numeroa on saatavilla myös julkaisijan verkkokaupasta samaan ostohintaan. Se on hyvä, jos oman lähikaupan lehtivalikoimasta lehteä ei löydy niin sen saa myös kotiin kannettuna ilman postikuluja.

Tykkää ja seuraa Kauneimmat Askartelut -lehteä myös Facebookissa ja Instagramissa @kauneimmataskartelut #kauneimmataskartelut

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.