keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Korkkiteipattu laukku.

Kevääällä pohdin korkkikankaan ja korkkiteipin eroja. Nyt pakka meni ihan sekaisin, kun bongasin korkkikontaktia! Mielenkiintoinen uutuus! Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun tartuin - tätä on testattava!

Huomasin korkkikontaktin (tai myyntinimeltään korkkitarran) paikallisesta Kärkkäisen liikkeestä sisustuspuolelta kahden metrin rullina (saa myös verkkokaupasta, merkki Kapelhobby). Myymälästä rullan pystyi valitsemaan kolmesta kuosista.
Tutustuin ensin pehmeään korkkikankaaseen - joka nyt ei ole kangasta nähnytkään, mutta korkki on pehmää ja taipuisaa, joten kangas kuvastanee tuotetta parhaiten. Ehkä itse kuvailisin tuntumaa, kestävyyttä ja paksuutta sellaiseki softis-levyksi, mutta paljon ohkaisempana versiona.

Sitten tuli vastaan korkkiteippi. Eli jesarin levyistä, vähän karheampaa korkkia tarrapinnalla. Hyvin leikattavaa ja hyvin tarttuvaa matskua. Teippi sopii hyvin esimerkiksi koruihin (ks. tekemiäni tästä).

Mutta sitten mieleni mullisti tämä korkkikontakti (tai korkkitarra)! Ohutta, taipuisaa, todella ohutta ja taipuisaa. Pintatuntuma on sama kuin kankaassa, mutta toisella puolella on kuitenkin teipin pito. Siinä missä korkkiteippiä ei voi laittaa juurikaan kulmiin, koska korkki murtuu taitoksesta ikävästi, tämä korkkikontakti (tai korkkitarra) toimii loistavasti. Se mukautuu ja joustaakin vähän.
Tässä vielä korkkikontakti (tai korkkitarra) vs. korkkikangas. Tarra on ohuempi ja sillä saa myös terävät taitokset ilman, että taitos murtuu. Ja vaikka kutsun nyt kontaktiksi, ei sitä voi verrata kontaktiin muuten kuin siinä mielessä, että ovat yhtä leveitä rullia ja toisella puolella on liimapinta. Tuntu ei ole kontaktin tavoin yhtään muovinen.

Joten testamaan mihin siitä on!
Silmät osuivat tähän laukkuun. All time favorite -arkilaukku. Muuten hyvässä kunnossa, mutta läpän pinta lohkeilee käsiin. Ei yhtään kiva. Pitkän aikaa laukku on odottanut jotain korjausratkaisua ja mikäs sen helpompi keino olisikaan kuin päällystäminen teipaten? Muutta kestääköhän se? Onnistuukohan se? Kannattaako?
Kyllä onnistui! Kannatti! Kestävyydestä ei ole vielä taattua, mutta ai vitsit, kun tuli kiva! Leikkasin paperista kaavan ja leikkasin korkkia kahtena kappaleena (toinen peilikuvana). Suoraan päälle vähän venyttäen ja valmista tuli.
Hiukan laukkuun jäi ilmakuprua alle. Tuota ekaa puolta en hoksanut heti venyttää tarpeeksi, joten siellä se ilma sitten on. Kuplaa pitää välillä vähän painella, jotta ottaa pintaan kiinni. Ehkä sitä voisi kokeilla puhkoa niin kuin kontaktoidessa yleensä voi kikkailla ilmakuprujen kanssa..

Mutta tosi kiva tuosta tuli, ihan kuin olisi eri laukku kokonaan.
Laukku oli minulla käytössä Tampereen messureissulla. Itse asiassa teippasin laukun noin tuntia ennen junan lähtöä (aina viisas hetki alkaa ennen lähtöä kässäilemään jotain), koska päätin, että kyllä minä nyt isomman olkalaukun tarvitsen mukaan messuille. Korkkikankaasta tehtyjen korviksien kanssa laukku passasi hyvin yhteen (ks. tästä postauksesta kolmet korkkikangaskorvikset).Ja laukkukin kesti hyvin messut.

Nyt tällä laukulla on hyvä testata lisää teippauksen kestävyyttä. On just hyvät vaihtelevat säät niin voi katsoa miten pinnalle käy, jos vähän siihen satelee tai mitä liimapinta sanoo, kun tulee pikkupakkanen.

8 kommenttia:

 1. Laukkuhan on kuin uusi, tosi kivalta näyttää korkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Laukun look todella muuttui korkin myötä :)

   Poista
 2. Kiva idea! :) Olenkin miettinyt miten kuoriutuvat tekonahkalaukut voisi pelastaa, jos niissä ei tosiaan muuta vikaa ole kuin hilseilevä pinta.
  -Ideal Irony

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hilseilevät pinnat ovat kyllä inhottavia. Kannattaa kokiella toimisiko vastaava fixaus myös sinun laukkuusi :) laukun materiaaleilla, pinnoilla jne on varmaan eroja, mutta ainakin kannattaa aina kokeilla :)

   Poista
 3. Onko kestänytmiten käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hyvin on kestänyt :) tosin tietenkään laukku ei ole jokapäiväisessä käytössä, enkä ole pitänyt sitä sade- tai pakkassäällä. Mutta moni on tehnyt jokapäiväiseenkin käyttöön laukkuja ja reppuja, joten oikein kestävä materiaali on kyseesssä - varsinkin, jos lisää kunnon vuoren kaveriksi :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.