maanantai 19. maaliskuuta 2018

Korkkiteippi vs. korkkikangas.

Voi korkki, kun olet kiva! Musta on tosi kiva, että korkki on materiaalina taas pinnalla. Se on niin mukavantuntuinen ja ikään kuin lämmin materiaali.

Vielä kivempaa on, että korkkilevyn lisäksi markkinoilla on sekä korkkikangasta että myös korkkiteippiä. Äkkiseltään luulisi näiden olevan samaa, mutta katsotaan vähän miten ne eroavat toisistaan:
Korkkikangas on levynä metrihintaan, kun korkkiteippi (kuten odottaa voi) on rullalla yhtenä pitkänä liuskana, jonka toisella puolella on liimapinta. Sormituntuma on molempiin miellyttävä.

Korkkikangasta vertaisin lähinnä johonkin softislevyn ja tekonahan välimaastoon. Pehmeää ja taipuisaa - ei siis murenevaa kuten voisi luulla. Korkkiteippi sen sijaan on näistä kahdesta sitten kuitenkin enemmän se korkkimainen, koska vaikka taipuu pyöreään muotoon, ei siedä lainkaan taittamista vaan murenee heti korkkilevyn lailla.

Sanoisin, että korkkikangas on monipuolisempi. Sitä voi ommella (esim. sopii pikkulaukkuihin, ks. postaus) ja liimata, kun taas korkkiteippiä voi vain teipata. Sopii parhaiten ehkä kartioiden päällystämiseen ja pikkuaskarteluun.
Tein miehelle korkkikankaasta rusetin (ks. postaus). Nyt ajattelin, että teenpäs myös korkkiteipistä. Kun teippiversio ei kestä taitteita, teippasin pitkän kappaleen kaksinkerroin (eli teippipinnat vastakkain) ja leikkasin rusetin muotoon..
..mutta paitsi että voihan rimpula sentään. Ei se kestänyt edes kaksinkerroin, vaan alkoi päistään halkeilemaan. Ehkäpä olisi pitänyt laittaa väliin vielä joku vahvikepahvi, silloin olisi voinut kestää?
Mutta se mihin korkkiteippi sopii on korut! Ehdottomasti toimiva materiaali. Kivan kevyttä ja teipin leveyskin on hyvä, harvoin sitä tuota leveyttä isompaa kappaletta koruksi tarvitsisikaan.
Nämä korvikset tein yhdistämällä alumiini- ja korkkiteippiä. Kumpaakin kummallakin puolella ja kaiken välissä vahvike. Ilman sitä olisivat liian taipuisat ja luirut. Vahvikkeella pysyvät muodossaan.
Tein korkkiteipit Kauneimmat Askartelut -lehden (nro 1/18, löytyy myynnistä suurimmista lehtipisteistä) teippi-ideoihin. Muita lehden teippi-ideoita voit kurkistaa tästä postauksestani.
Ja teinhän muuten tänä vuonna aikaisemmin myös korkkikankaasta muutamat korvakorut. Nämä kahdentyyliset isot pisarat ovat olleet ahkerassa käytössä. Vaikka ovat isot, ovat ne niin kevyet ja arkena mukavat käyttää. Ks. korkkikangas-korvakoruista ohjeet tästä postauksesta.
Purin korkkiteippirusetin. Aloin leikkaamaan kaksipuolisesta korkkiteipistä kolmioita, joista tehdä mustalla maalilla koristellut riippukorvakorut - kunnes tajusin, että minähän olen tehnyt jo sellaiset korkkilevystä (ks. postaus)!

Ei ole ensimmäinen kerta, kun olen lähtenyt innolla toteuttamaan visiota, mutta sitten tajunnutkin, että se idea on vanha ja olen tehnyt kaksi kertaa saman idean sitä tajuamatta.. Sentään voin todeta, että kaikkea muistia ei ole menetetty ja toivoa on, koska tällä kertaa sentään tajusin itseni toistamisen ennen kuin korvikset olivat valmiit.

Korkkiteippi saatu Kauneimmat Askartelut -lehden kautta Teippitarhalta.

8 kommenttia:

 1. Kivoja koruja! :) Mielenkiintoista matskua tuo korkki. Itse niin vähän askartelen, että ei tule aina ajatelleeksikaan, mitä kaikkea kivaa on keksitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä kiva materiaali, reippaasti vain kokeilemaan - etenkin esim. tuota korkkikangasta, jotka soveltuu muuhuin kuin vain askarteluun :)

   Poista
 2. En voi muuta kuin ihailla tuota korkkirusettia, aivan ihana. Kivoja koruja olet myös tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana idea ylipäätään käyttää korkkia yhtään missään. Tekemäsi korut on kyllä aivan uskomattoman upeita :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.