maanantai 12. maaliskuuta 2018

Rippilahja (+ korttitutoriaali).

Eilen oli eräänlainen virstanpylväs, kun oli kummipoikani konfirmaatio. Koin paljon suuria tunteita, ylpeyttä kummipojastani ja myös haikeutta: mihin aika on mennyt? Vastahan sitä oli itse rippileirillä!

Ja koska oli tietenkin rippijuhlat, oli aika askarrella onnittelukortti ja tehdä myös pieni uniikki lahja nuorelle miehelle.

Katsotaan ensin helppo korttimalli pienellä twistillä. Tämä on suht nopea korttimalli, joka vaatii vain vähän mittaamista, leikkaamista ja liimaamista. Malli on myös helposti muunneltavissa. Itse pitäydyin kolmivärisyydessä ja linjakkaassa kokonaisuudessa. Ei rönsyjä tai mitään turhaa.
Tarvikkeiksi riittävät 2-3 eri sävyistä pahvia, sakset ja nopeasti kuivuva askarteluliima (puikkoliima ei riitä pitämään).

Ensin taitetaan korttipohja. Toisen puoliskon voi jättää kapeammaksi, koska sen reuna-osa leikataan irti. Siirretään reuna laitaan ja mitataan kuinka paljon jää väliä. Leikattavien kirjainten pituus on ylitettävä tämä väli. Itse leikkasin kirjaimet onnea-sanaksi ja perään jäi vielä vähän tilaa ristille. Taakse voi leikata tehosteeksi suikaleen kolmannesta pahvista, mutta sen voisi myös jättää pois tai korvata vaikka askarteluteipillä.
Sitten kirjaimet liimataan paikoilleen, ensin korttipohjaan ja sitten alareunaan. Kortin välissä on hyvä pitää suojapaperia ettei vahingossa sotke sisäpuolta tässä liimausoperaatiossa. Liimapintaa kun ei ole paljon niin liima tuhraa helposti.
Lahjaksi annoin yhdessä kummipojan kanssa valitun rippiristin, mutta tuntui ettei se nyt riittänyt. Halusin antaa korun lisäksi vielä jotain käsintehtyä. Päädyin rusetteihin. Ajattelin, että ne sopivat nuorelle miehelle. Pari kertaa nähnytkin hänellä rusetin kaulassa, joten ei ole asusteenakaan vieras saajalle. Ja koska yksi rusetti ei riittänyt, tein kolme tyyliltään erilaista rusettia ja niille vaihdettavan ja säädettävän nauhan.

Tuo mustavalkoinen on oma suosikkini - painoin kuvion kankaalle itse!

// Katso myös tämä Minilahjoja miehelle -postaus, sieltä löytyy helppo rusetin ompelututoriaali.
Paketoin rusetit laatikkoon setiksi ja laitoin siihen päälle "kaikkiin tuleviin juhliin" -viestin. Toivottavasti niitä on kummipojallani paljon! Koska mikä olisi sen mukavampaa kuin juhlien ilo ja riemu? Niistä ne parhaimmat muistot elämän varrelta tulevat.

Ja olihan se kyllä hieno päivä. Hienot juhlat. Iloinen ja haikea. Aika rientää niin nopeasti!

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva korttimalli! Oon monesti pähkäillyt sopivaa korttimallia pojille ja tää on tosi hyvä! Tykkään myös noista sun tekemistä ruseteista, varmasti erilainen lahja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) tää on kyllä helppo ja moneen muunnettavissa :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.