lauantai 29. kesäkuuta 2024

DIY: Vyötärölaukku osa 1

Monta kesää mennyt ohi vain aikomisella, mutta nyt minä ompelin sen: vyötärölaukun! Varmaan ehti mennä jo muodistakin, mutta hällä sen väliä, en ole ennenkään ihan muodin mukana pysynyt. 

Tästä tuli nyt prototyyppi, osa ykkönen. 

Kaavakin oli valmiina jo niin kauan, että ei enää mitään muistikuvaa mistä sen olen tulostanut (joku ilmaiskaava). Ohjeitahan ei ollut, joten meni vähän pähkäilyksi etukappaleen ja läpän saumat suhteessa vetskariin. Ehkä ompelujärjestyksellä olisi ollut joku jippo, mutta meni se sinnepäin, pääasia et toimii.

Käytin vyötärölaukkuun tuollaista puuvillacanvasta, jota oli just sopiva pala jäljellä. Vetoketju, klipsi sekä turvaremmin palat uusiokäytössä - muistaakseni yhden repun purkuoperaatiosta.

Jossain vaiheessa näytti siltä, että ei vyötärölaukusta tule kyllä kuin sekundaa, mutta toisaalta - ihan hyvähän tuosta tuli. Näytti pahalta, sitten jo paremmalta.

Ja kun olin lyhentämässä turvaremmin pituutta niin tajusin, että eipäs lyhennetäkään, sehän riittää just ja just vielä yli olan laukuksi. Aina parempi mitä monikäyttöisempi joku asuste on.

Vähän kaipailin eka tähän myös tukikangasta tai edes jonkinlaista vuoritusta, koska on aika löperö materiaaliltaan. Mutta toisaalta ilman vuorta vyötärölaukun saa taiteltua tosi pieneksi - menee vaikka taskuun. Joten sitähän on hyvä kuljettaa vaikka mukana varalla. Tai helppo laittaa menossa pois taskuun, jos ei sitä tarvitsekaan.

Ja vaikka menee pieneksi, mahtuu sisälle ne tärkeimmät: avaimet, aurinkolasit, puhelin, huulirasva ja pieni aurinkorasvakin. Vielä kun laukkuun saisi teleportattua vesipullon niin mitäs muuta sitä muka tarvitsisikaan.

Tein vyötärölaukun ensisijaisesti lanteella pidettäväksi, kun menee kävelylle eikä ole taskuja mihin puhelimen ynnä muut laittaa. On paljon kivempi reippailla, kun  ei ole olalla mitään kannettavaa. Mutta nyt tuntuu, että laukku on just yli olan tosi kiva ja ehkä otankin tämän käyttöön myös muuten kuin vain lenkkeillessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.