tiistai 12. heinäkuuta 2011

Keisarinkukkia.

Nurkissa pyöri pitkään eräs kassialman pikku käsveska. Muutama vuosi sitten ostin sen kirpputorilta ajatellen, että tässähän näpsäkkä laukku! Ostoksen jälkeen en pitänyt veskaa kertaakaan. Monta kertaa olen heitettänyt veskan yäk-älähdyksen sävyttämänä kirppiskamojen sekaan. Yhtä monta kertaa, kun olen katunut ostostani, olen myös veskan kirppiskamoista takaisin pelastanut ja ajatellut, että vielä minä tuon mummokuosin peitän ja päällystän joksikin tosi upeeksi..
..kauan sai veska muodonmuutostaan odottaa, mutta nyt se inspiraatio siihenkin vihdoin tuli. Ehkä tuumasta-toimeen-into oli kiinni huonosta alkuperäisestä ideasta päällystää laukun ruma mummokuosi kankaalla. Totoro-tennareita maalatessani valaistuin, että miksei myös laukun laidan voisi maalata?
Valkoisen pohjamaalin jälkeen vedin kakkoskerroksen akryylimaalia. Inspiraationa toimi kauniit tarhapäivänliljat, joita myös lapsuudenkodissani ennen aina kesäisin kasvoi. Jostain syystä kutsuin niitä aina keisarinkukiksi. En tahtonut maalata laukkuun liian selvää kukkaa, vaan tyylittelin terälehdet eräänlaiseksi keltaiseksi tulimereksi.
Laukku jälkeen: yäk-refleksin aiheuttama mummokuosi on poissa! Verratkaapas värikästä ja rohkeaa kuosia alkuperäiseen! Laukku ei ehkä ole tyyliäni parhaimmillaan, mutta tykkään siitä silti tosi paljon. Pitäähän kaikilla olla vähintään yksi repäisevämpi yksilö laukkukokoelmassaan, vai mitä?
post signature

4 kommenttia:

 1. Mun pitäis kommentoida sulle useemin, sillä sun blogi on aivan ihana ja oon jo lähemmäs vuoden tätä seuraillut.

  Tuosta laukusta tuli tosi kiva :) Pitöis itekki hankkia jotku kangasvärit, suunitelmissa olis jo printit pariin paitaan.

  VastaaPoista
 2. Juli@,
  kiitos, kommenttisi sai minut hymyilemään :) Kiva kuulla, että olet ollut mukana jo niin kauan! Eikun jatkossa kommentoimaan ahkerammin ;) Tiimarista saa nykysin hyviä kangasvärejä, jotka ovat suositeltavia laatu-hintasuhteeltaan. Käy tsekkaan niin ehkä saat ne printit paitoihin :)

  VastaaPoista
 3. oijoi! siitä tuli tosi kiva! oot kyllä aivan älyttömän hyvä maalailemaan! ^W^

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.