tiistai 18. lokakuuta 2011

Drag art-taulu.

Näytän nonfiguratiivisen sisustustaulun teon, jonka joka ikinen varmasti osaa tehdä. Kyseessä on ns. drag art-menetelmä, jossa lätkitään maalia (esim. akryylimaalia) rantuina taulun reunoihin ja sitten maalit vedetään joko leveällä pahvi- tai muovipalalla tai pensselillä pitkin taulupohjaa. Oma taulupohjani on muuten tehty tavallisesta pahvista: kolme levyä yhteen teipattuna ja sitten mustalla tapetilla päällystettynä.
Tämä on ensimmäisen vaiheen jälkeen. Seuraavaksi levitin alareunaan maalia ja vedin rannut ylöspäin. Lisäsin maalikerroksia niin monta kertaa, että lopputulos miellytti (lue: keltaisuus poistui. Miksi laitoin keltaista mukaan, kun tahdoin vaaleanvalkoisen sisustustaulun?). Viimeistely-kerroksen vedin leveällä pensselillä, jotta pienimmätkin aukot peittyivät maalilla. Itse tahdoin hyvin tasaisen taulun, mutta miettikää räväkämpää tyyliä, tauluunhan voisi ottaa eri värejä ja jättää epätasaiseksi street art-tyyliin!
Ja lopputulos on tässä. Tauluni on kohtuullisen pitkä, eikä tavallinen ripustuskoukkusysteemi toiminut, joten kyhäsin vaihtoehtoisen ripustusidean. Nyt taulu roikkuu hyllytasosta naruistaan.
Taulussa on mahtavaa se, että juuri nyt se ei esitä mitään. Se täytti tyhjän aukon ja tuo vastapainoa mustaan ja raskaaseen hyllylevyyn. Mahtavaa on myös se, että taulu antaa mahdollisuuden maalata valkoisen pohjan päälle myöhemmin ihan mitä vain! Mielessäni on käynyt jo monia ideoita..
Kokonaisuus näyttää tältä. Taulu on hyllylevyn alla, lipaston/senkin yllä. Avoparikuvamme sensuroitu.
Silppusin muuten käytöstä pois otetun palloliinan keittiöstä olohuoneeseen. Looking good.
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.