tiistai 4. lokakuuta 2011

Koirien oma kynttilänjalka.

Aikaisemmin mainitsin ihastuksestani tähän muovileluista tehtyyn veistokselliseen kynttilänjalkaan. Bongasin sen 101-lehdestä ja myöhemmin myös blogiversioon: Pilvitarhan paja.
Kierrätyskeskuksessa silmiin osui sopiva kynttilänjalan pohja. Se oli tuollaisenaan hutera, vähän rungostaan vinkkurallaan ja kynttiläkupistaan litistynyt - juuri siis täydellinen projektia varten!
Omasta takaa löytyi kasa muovielukoita. Valitsin työhön ainoastaan koiria yhtä minikissaa ja suurta lammasta lukuunottamatta. Jälkeenpäin ajateltuna olisi sittenkin pitänyt ostaa uusia eläimiä, koska nämä olivat kooltaan niin pieniä (vrt. inspiraatiokuva) ja jo kertaalleen maalattuja. Joskus muka koruiksi ajattelin noita koiria, mutta se idea ei nyt koskaan kulkenut loppuun asti.
Piinallisen pikaliimailusession jälkeen projekti näytti tältä. Melkoinen värikimara, eikö?
Ulkona spraymaalaus meinasi mennä murheenkryyniksi. Tuuli liikaa, spray suhahti minne sattuu, kädet kärsi hypotermiasta ja sitten koko ryökäle mätkähti maahan, jolloin alimmat elukat irtosi ja joka puolelle tarttui maasta pikkuroskia ja hiekkaa. (Oi, valivali, ei voi kaikki mennä putkeen..)
Kotona otin uusintayrityksen: liimasin irronneet otukset eläintornin alle ja maalasin pensselillä koko höskän uudelleen, jotta spraymaaliin tarttuneet roskat peittyivät ja maalista tuli suht tasaista.
Otto osa kaksi onnistui ja versioni eläinkyntteliköstä näyttää nyt koko komeudessaan tältä. Hiphei!
Uusi olohuoneen erikoinen sisustuselementti, hintaa 0,10e (eläimet aikoinaan maksaneet alle euron, spraumaali alle vitosen). Ei paha, ei paha. Näitähän tekisi vaikka sarjatuotantona eri eläimillä!
post signature

2 kommenttia:

  1. Joo, ja yhdellä kirahvilla pääsisi jo pitkälle :D

    VastaaPoista
  2. Jokke,
    totta! Kaksi kirahvia päällekkäin ja sehän ois valmis! :D

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.