keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tulitikkujen musiikkitalo.

Päällystin vanhoilla nuottisivuilla puhdistetun säilyketölkin. Tölkkiin mätsäävä kansi löytyi rasioiden joukosta. En tiedä minne sen oma rasia on joutunut, joten se sai uuden parin säilyketölkistä.
Ja mihin tarkoitukseen tämän uudestisyntyneen rasian tein?
Se on koti tulitikuille! Muutaman askin tyhjennys ja näin on tikut yhdessä nätissä paikassa.
Kanteen liimasin sytykereunat (keksin sanan päästä, onko noille joku oma nimike?). Nyt on helppo ja kiva sytytellä pimenevien ja kylmenevien syysiltojen lämmittävät ja rauhoittavat kynttilät! Loppu se tikkuaskin metsästäminen, tämän rasian kehtaa jättää lipaston päälle näkösällekin.
post signature

5 kommenttia:

 1. Tulipas kiva pikku purkki tulitikuille.
  Mun on ollut tarkoitus päällystää pari purkkia tapetin paloilla. Kysynpä sinulta miten se parhaiten onnistuu. Liimaatko paperin purkkiin vai käytätkö jotain decoupaqe-lakkaa. Oon ihan noviisi näissä asioissa...

  VastaaPoista
 2. Nerokasta! :) Ongelmahan on nimenomaan se, ettei tikkuaskia voi jättää näkösälle, kun ne on niin rumia. Aina pitää piilotella jonnekin ja sithän ne katoaa.. :/ Mahtava löytö muuten nuo nuotit. Oon itsekin mestästänyt niitä, mutta ei oo osunu kohdalle. Ilmeisesti niitä havittelevat muutkin tässä kaupungissa..

  VastaaPoista
 3. *marjuska*,
  kiitos :) En ole tainnut kokeilla miten decoupage ja tapetti toimii.. Kokeile, jos paloja on sen verran, että voi tehdä uusiksi jos pitää vaihtaa tekniikkaa :) yleensä hyvä ohjesääntö on että mitä ohuempi ja huokosempi paperi tm on kyseessä, sitä paremmin decoupage toimii, kun välistä lähtee helpommin ilmakuplat pois ja lakka levittyy paremmin :)

  Saara,
  kiitti :) jos ei mistään löydy vanhoja nuottikirjoja (oletko muuten kurkannut divareihin kirpputorien lisäksi??) niin voithan viimeisenä oljenkortena tehdä omat: tulosta netistä ilmaisia nuotteja (google!) ja värjää arkit tummaksi teevedellä! :)

  VastaaPoista
 4. Raapaisupinta...On muuten kaunis purkki niiden tylsien tikkuaskien tilalle. T.HelmiMummo

  VastaaPoista
 5. HelmiMummo,
  kiitos :) Raapaisupinta, kiitos, enpä olisi tuota sanaa muistanut millään..ei ihan kuulu viikottaiseen tai edes kuukausittaiseen sanavarastoon..:D

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.