torstai 8. joulukuuta 2011

Neulottu panta.

Tein aikaisemmin tutoriaalin ommeltuista hiuspannoista. Lukija heitti toiveen saada ohje neulotusta versiosta. En tiedä millaista pantaa lukija oli kaupassa ihastellut, mutta tässä yksi nopea versio:
Koska olen kova oikomaan mutkia suoriksi, mietin mikä olisi helpoin tapa kutoa panta (jotta ohje olisi sopiva aloittelijoillekin). Sen voisi tehdä pyöröpuikoilla, mutta entäs tekisikin pannan pituussuunnassa? Luo 16 silmukkaa (tai tahtoessasi enemmän/vähemmän riippuen kuinka leveän pannan tahdot) ja neulo ne aina 1 oikein, 1 nurin.
Sovita "nauhaa" välillä ja lopeta, kun se riittää nippanappa pääsi ympäri. Päättele ja yhdistä päät toisiinsa. Voit käyttää yhdistämiseen joko virkkuukoukkua tai neulaa.
Cora esitteli valmista hiuspantaa ja luuli, että se on hänen uusi jättituubihuivinsa.
Voit tahtoessasi koristella pannan esimerkiki joko tekemällä eteen crunch-rypytyksen tai sitten tekemällä erillisen kappaleen, joka kuroo pantaa kasaan edestä. Luo kappaleeseen esimerkiksi 8 silmukkaa ja neulo ne 1 oikein, 1 nurin, kunnes kappale yltää pannan ympäri.
Yhdistä kappale hiuspannan ympäri ja kiepauta sauma taakse.
Ja hiuspanta on valmis! Vinkki: jos tuntuu, että panta ei lämmitä tarpeeksi tai jos siitä tuulee läpi, voit ommella pannan sisäpuolelle kangasta ikäänkuin vuorikankaaksi.
Hyvä tuli! Jos mieleesi tulee kysyttävää, kysy! Autan mielelläni, jos vain pystyn.
Näitähän tekisi vaikka kuinka mielellään pukinkonttiin joululahjoiksi! :)
post signature

2 kommenttia:

  1. Mä innostuin niin kovasti sun pannasta että hyppäsin heti autonrattiin, surrautin sittariin hakemaan lankaa kun ei kotoa löytynyt mitään sopivaa ja tein ittellekki. Mun panta vaan on violetti ja siinä on palmikko :) Sulla on ihana blogi, en vaan tajua miten sun päähän mahtuu kaikki noi ideat :o

    VastaaPoista
  2. kat,
    mahtavaa, että niin inspiroiduit! Kiva kuulla, kiitos! Toivottavasti tykkäät jatkossakin :) ideat eivät lopu koskaan ja tästä ideasta saadaan kyllä kiittää toiveen tehnyttä lukijaa :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.