tiistai 24. tammikuuta 2012

Black Birds-korut.

Tapahtui eilen illalla: olin jo yöpuku päällä, kun päätin alkaa toteuttamaan ensimmäistä tutoriaalitoivetta. "Eikö sun pitäny mennä jo nukkumaan?!" Mies älähti, kun näpersin lattialla, hämärässä, ihan omassa maailmassani "..hmmhm, joo mä vaan tän yhden jutun.." Se yksi juttu oli kyyhkysaiheinen nahkakoru.
Kun saa toiveen toiselta, inspiraatio tulee harvoin itsestään. Sitä pitää kaivella, etsiä, luoda. Kutsun sitä teko-inspiraatioksi, kun toiveen kautta "inspiroidaan itse inspiraatiota". Hain inspiraatiota lintukuvista, Angry Birdsistä (jep, Cora toi sen kuvaan mukaan, itse sen vain mallasin parempaan kohtaan), omasta maalauksestani, linnuista seinälläni....Piirsin ja harjoittelin...Millainen olisi hyvä kyyhkyslintunen?
Kootaan tarvikkeet: nahkaa, terävät sakset, paksu neula, kynä ja paperia kaavan tekoon, korupihdit ja korurenkaita tarvitsemasi määrä. Vinkki: tekonahka on koruissa jämäkämpää kuin oikea nahka.
1: Piirrä ja leikkaa kaava. Huomioi, että leikkaa aluksi vähän isommasti nahkaa kuin "saumavaroilla", jotta sinulla on varaa hioa lintua tahtomaasi muotoon. Älä tee osista liian kapeita.
2: Jos tekonahan takapuoli häiritsee, liimaa sille tumma tausta joko samasta nahasta tai vaikka huovasta.
3: Puhkaise paksulla neulalla korurenkaan mentävä reikä. Älä tee reikää liian reunaan.
4: Pujota korupihdeillä rengas reikään ja sulje varovasti renkaan päät vastatusten.
Ja lintu on valmis! Eikö ollutkin helppoa? Nopeaa ja yksinkertaista.
Vaikka kello näytti vaikka ja mitä, en malttanut lopettaa tähän. "Vielä tää yks juttu ja sitten nukkuun.."
Tee korvakorut pienemmällä kaavalla ja koska nyt halusin kummaltakin puolelta linnuista mustat, leikkasin lintukaavoja neljä kappaletta. 1: puhkaise reiät kahdesta vastaparista kerrallaan.
2: jos tahdot riippukorvikset, mieti kuinka pitkät ja minkä väriset ketjut haluat liittää lintuihin.
3: mittaa neulan avulla ketjujen yhtäläiset pituudet ja liitä ne välirenkailla lintuihin.
4: pikaliimaa linnut toisiinsa ja lopuksi liitä korvakorukoukut ketjujen päihin.
Jos linnut eivät ole prikulleen samankokoisia, siisti ja tasaa saksilla reunoja lopuksi.
Ja näin on uudet kolibreista inspiroituneet korvakorut valmiit!
Ja kuva vielä kaulakorusta kaulaketjuun pujotettuna. Tosin..taisinkin kyyhkyn sijaan tehdä variksen?
Eikä siinä vielä kaikki! Tein vielä toisen kaulakorun. Kahdella korurenkaalla ja sydänkoristeella, jonka takia lintua piti tasapainottaa liimaamalla taakse nahasta vastakappale painoksi pitämään pyrstö alhaalla..
Ja koko lintuparviperhe yhdessä. Inspiroiduitko? Tee oma lintusi! Tai tee joku muu eläin: nahasta voi luoda siluettimallilla minkä vain. Sinä päätät, mikä eläin, missä koossa ja missä korumuodossa!
Näillä sanoin, lennokasta tiistaita!

PS: Tervetuloa uudet lukijat! Toivoittavasti viihdytte ja inspiroidutte! :)
post signature

10 kommenttia:

 1. Tulipa kivoja koruja! Tykkään erityisesti ton ekan korun linnun muodosta.

  Ja on muuten tuttu tilanne iltaisin! :D "Enää vaan tää yks pikku juttu..."

  VastaaPoista
 2. Tuo eka kaulakoru on aivan ihana! Tuollaisista ihmiset maksais ihan kelpoja summia...ei muuta ku tehtailemaan ja myyntiin :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten hienoja! Ihana kun innostat meitä muita näillä ohjeillasi. -tuula-

  VastaaPoista
 4. Tuuli,
  kiitos :) se eka on minunkin mielestäni muodoltaan onnistunein :)

  Annina,
  kiitos :) niinkö luulet? :) pitäsköhän alkaa urakalla tekemään....:D

  tuula,
  kiitos :) innostaminen on parasta mitä blogista voi saada ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja lintusia kaikki! Nahka kiehtoo materiaalina tosi paljon. Pitäisi varmaan kokeilla itsekin. Mistä ostat omat nahkapalasi?

  VastaaPoista
 6. Nättejä lintusia! :) Erityisesti tuo ensimmäinen viehätti omaa silmääni. Mikä siinä muuten onkaan, että juuri iltaisin niitä ideoita alkaa tulla, niminim. tuttua on...

  Täytyy vielä kommentoida tuota "tykkäys" -nappulaa joka postauksen jälkeen, mainio idea! Ja samalla varovasti kysyn, että haittaisiko sinua jos siirrän idean omaan blogiini? Ymmärrän toki, jos et niin halua, mutta kysyminenhän ei mitään maksa. :)

  VastaaPoista
 7. Gesi,
  kiitos :) nahka on minunkin yksi suosikkimateriaalini! Täytyy tunnustaa, etten ole vielä joutunut lainkaan ostamaan nahkaa, koska olen saanut niin teko- kuin myös oikeaa nahkaa lahjoituksina (ylijäämäpaloina, nahkahameina ja -takkeina). Jos kierrätysnahka kelpaa niin suositteleen etsimään halpoja takkeja kierrätyskeskuksista! :)

  maria,
  kiitos :) ei haittaa kunhan teksti ei mene prikulleen copypastena ;) ideahan ei ole omani, onhan noita muuallakin, etenkin ulkomaalaisissa blogeissa on eri versioita paljon :)

  VastaaPoista
 8. Jes, kiitos ideasta! Kirpparilta jäi vähän aikaa sitten käteen eri värisiä nahkapaloja, jotka ovat joskus entisessä elämässään toimineet kai näytepaloina huonekaluliikkeessä. Siitä vaan lintuja leikkelemään... :)

  VastaaPoista
 9. Lorainne,
  kiitos, ole hyvä! :) oijoi, eriväriset näytepalat vilisevät jo silmissäni, olisi ihana saada itsekin käsiinsä välillä muutakin kuin mustaa ja muita "tylsiä sävyjä" :)

  VastaaPoista
 10. Kiva juttu, kiitoksia. :) Ja ei todellakaan ollut aikomus kopsata suoraan. :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.