maanantai 14. lokakuuta 2013

Vaihtopäivä osa kaksi.

Vaihtopäivien jatko-osa (ks. ykkönen täältä). Se, että sain jo edellisessä osassa esiteltyjen sellaisenaan käyttökelpoisten vaatteiden (kuten esimerkiksi tämän aivan järisyttävän kauniin riikinkukko-huivin!), niin sain myös..
..useita käyttökelpoisia vaatteita, joissa oli yksi satunnainen vika, joita omistaja ei ole jaksanut/osannut korjata.

Esimerkiksi nämä trikoot, joissa oli yksi pieni ongelma: reikä perssauksessa. Helppo ratkaisu: korjausommellaan reikäinen sauma. Tulos: hyvät joogahousut (luulen, että ovat kyllä yöasun ala-osa, mutta ei sillä niin väliä). 

Tai kevyet toppahousut, joiden ongelmana oli napin puuttuminen. Ratkaisu: ommellaan tilalle uusi nappi. 
Tulos: tarpeeseen tulevat talvipöksät, jotka vielä mätsäävät sopivasti yksi-yhteen ruskean toppatakkini kanssa!
Tässä on huivi, jossa ei ollut mitään vikaa, mutta silti tahdoin tehdä sille pienen muodonmuutoksen..

..kun kerran on kaupoilla (taas) näkynyt paljon ponchoja, niin ponchohan siitä sitten tuli. Keskelle halkio ja purkautuvien reunojan kääntö - nopeasti valmista! Huom: tätä voi vielä pitää tahtoessaan myös huivina.
Sitten oli jo vaikeampi tapaus: ruma neuletakki. Ongelma: aivan kammottava mummohelma ja liian tiukat napinlävit. Ratkaisu: otetaan helmasta röyhelö pois ja poistetaan napit. Ommellaan etuosien kappaleet päällekkäin ja tehdään (käsin, huoooh! Hidasta ompelua!) helmaan taitos. Tulos: itselle mukavampi laatikkomallinen peruspusero.

Ja toinen vaikeampi tapaus: neulemekko. Ongelma: mittasuhteet. Vyötärölle tarkoitettu resori roikkui lantiolla, joten malli särähti pahasti silmään. Ratkaisu ja tulos: mekon puolittaminen ei yhdeksi, vaan kahdeksi yläosaksi!
Leikkasin mekon resorin kohdilta poikki. Yläosasta tuli vain helman kääntämisellä lyhyt, leveä toppi ja helmaosasta sitten...toinen toppi, josta käänsin helman pääntieksi. Ratkoin sivusaumoja vähän auki hihansuiksi ja leikkasin reunoista töröttävät kulmat pois (muotoa tuomaan). Nämä olkasaumat vielä vahvistin puuvillanauhapaloilla, jotta ei neulos lähde purkautumaan heti ensimmäisellä käyttökerralla.
Sitten vastassa oli xl-kokoinen Seppälän mekko. Ongelma: liian suuri koko, typerät 3/4-pituiset hihat ja vielä typerämpi kiinni ommeltu kietaisumalli. Ratkaisu: mekon purkaminen kappaleiksi. Hihat pois, kietaisu-osa pois, yläosan turha leveys pois, helmapituutta pois.. Tulos: uuden pääntien, kuminauhavyötärön ja huolittelun jälkeen jättisuuresta mekosta tuli juuri minun kokoiseni ja näköiseni mekko.
Tykkään tästä tosi kovasti, niin mukava päällä ja voih, tuo printti..! Tulee vähän Jackson Pollock mieleen.
Printti osui ja uppoi sen verran, että pois otetuista hihoista ja kietaisukappaleesta tuli mekolle vielä varahihat. Tällainen bolero on helppo tehdä - leikkaa vain hihojen päät suoraksi ja ompelee ne selän yli yltävään kappaleeseen.
Sokerina pohjalla: valkoinen huivi - ja koska minulla on jo yksi samanlainen valkoinen huivi, maalasin tähän tähtiä. Sain vihdoin toteutettua huiviin tämän kivan projektin: A Beautiful Mess: Diy Constellations Scarf.
Joko ne loppui? No ei sentäs, vinkkejä vaatteiden muokkaukseen on vielä(-kin) lisää! Hahaa, osa kolme tulossa!

8 kommenttia:

  1. Kivaa kierrätystä ja tuunailua! Mukavaa, että joku viitsii nähdä vähäsen vaivaakin vaatteiden eteen, eikä aina vain osta kaupasta tai ompele uusista kankaista. Kolmososaa odotellen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos unisukka :) Vaivannäkö on sen arvoista ja toivottavasti postauksistani innostuu joku muukin näkemään vähän vaivaa kokeakseen kierrättämisen ilon :)

      Poista
  2. Ihailen niin kovasti tätä siun kekseliäisyyttä ja mielikuvitusta! Omistan itse mielettömät varastot kaikkea tuunausta vaativaa kampetta, puhumattakaan kangas- ja muista materiaalivarastoista - kuitenkaan harvemmin keksin niistä yhtään mitään. Siulla on aina kovin ihania ideoita ja onnistuneita tuloksia :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady Narcissa! :) otahan silmääsi osuvat ideat myös omaan käyttöön niin hupenee ne mielettömät varastotkin hyötykäyttöön ;)

      Poista
  3. Tosi kivan näköinen toi Seppälän mekko ja kiva tuunaus! Siitä tuli entistäkin kivempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aada :) Mekosta kyllä tuli ehdoton lempparini! :)

      Poista
  4. Kivoja tuunauksia sulla, olen katsellut ja lueskellut blogiasi paljon :) Nuo mustat housut taitavat olla äitiyspöksyt, mutta mitä sen väliä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi :) Piti ihan tarkistaa ovatko äitiyspökät (koska niin minäkin aiemmin epäilin), mutta pökissä olikin yllätyksellinen 170cm-lappu :D Väliäkös tuolla ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.