sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kynien kierrätys koruiksi osa 2/2.

Eilen näytin kuinka lyijytäytekynien kapeita lyijyputkia voi käyttää korumatskuina (ks. postaus täältä). Nyt ovat vuorossa lyikkärien ja mustekynien metalliset (ja myös muoviset) kartiomaiset kärjet.. mitäs niitä voisi tehdä?
Päitä on erilaisia. Mustekynissä reikä on valmiiksi sopivan suuri, lyikkärien päissä voi tuolla sisällä olla vielä irrallinen osa, jonka saa pois, kun siihen tökkää vaikka korupiikin (ohuet korupiikit menevät myös päästä läpi ilman osan irroittamista).
Toisin sanoen, kynän kärkiähän voi käyttää ihan helmien tapaan. Sen kun pujottaa korupiikkiin tai lankaan ja rupeaa yhdistelemään kokonaisuutta. (Ainakin mielestäni kaksi samankokoista kärkeä leveät suut vastakkain näytti aika hauskalta osalta nauhassa helmien välissä. Innostuksissani vain unohdin ottaa siitä mallikuvan.)
Tälle kokeilulle vähän hihittelin. Se näyttää vähän hiippalakkiselta lumi-ukolta. Joulun aikaan punaisella kynän kärjellä (kärjen voi myös helposti maalata vaikka kynsilakalla) yhdistelmästä saisi helposti hauskan tonttu-ukon!
Loppujen lopuksi pudotin yhden helmistä pois ja tein kahdesta lähes samanlaisesta kärjestä pisaramaiset korvikset.
Pujotin myös korupiikin lenkkiin kolme ketjun pätkää ja pistin piikin kynän kärjen läpi. Siitä tuli tasselimainen riipus!
Ja niin on palat metallia kierrätetty. Toimisi myös toisinpäin, pisara kaulaketjun riipuksena ja ketjutasselit korviksina.

10 kommenttia:

 1. Yksinään tuo kärki näyttää hieman kissankellolta ☺
  Ihania taas teit koruista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) nyt kun sanoit niin kyllähän siitä vähän kissankello mieleen tulee :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) eikun vain keksimään lisää yhdistelmiä kärjille! ;)

   Poista
 3. Ei sulta ideat lopu! Tosi kivan näköiset nuo korvakorut missä on tuo vaalea helmi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivotaan niin, etteivät ideat hupene ;) kiitos, helmikärjet ovat minunkin mielestäni tosi kivat :) ei päälle voi arvata tietämättä et mistä kartio on lähtöisin :)

   Poista
 4. Mistä näitä ideoita oikein tulee ? M A H T A V A A !!!!

  VastaaPoista
 5. Nuo korvikset on kyllä NIIN uppeet, että pakko varmaan kokeilla itsekin !

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.