perjantai 6. helmikuuta 2015

DIY: pleksilaatikko.

Nyt kun ovat olleet pitkään pinnalla kaikenlaiset läpinäkyvät muovi- ja lasisäilyttimet niin minäkin tahdoin tehdä jonkunlaisen kirkkaan laatikon. Ja siitä se tuli, tee-se-itse-tutoriaali: kirkas pleksilaatikko helposti ja nopeasti! Tein näin:
Leikkasin rikkoontuneesta Ikean puukehyksen "lasista" eli ohuesta pleksistä 10x10cm neliöitä viisi kipaletta. Viidennen leikkasin millinkaksi kanttiinsa isompana, jotta sopisi paremmin pohjakappaleeksi.
Ensin ajattelin suitsait pikaliimata seinät, mutta eipä se ollutkaan niin toimiva ratkaisu.. a) meni ikä ja terveys, kun liima ei ottanut tarttuakseen, b) liimasta jäi tahroja ja c) liima ei peittänyt rumahkoja leikkuureunoja piiloon.
Joten teippiä se sitten oli. Käytin tuollaista "jotain leveää rakennusteippiä". (Kutsun tuota folioteipiksi, mikä lie nimeltään oikeasti. Luullakseni sitä käytetään ilmastointiputkiin, ehkä.) Toki moni muukin teippi varmasti soveltuu samaan.

Liitin ensin neljä neliötä liuskaksi (nurkkien teippipalat ulko- ja sisäpuolille) ja sitten sen koottuna pohjakappaleen päälle. (Haha, nyt vasta huomasin tuon kolmosen! Tulipas sattumalta muodostettua se kuvaan.)
Lopuksi kanttasin teipillä myös laatikon yläreunan. Valmista tuli! Ja nyt ajattelen, että tuohonhan olisi voinut lisätä myös kansipalan ja siihen jonkun suljinsysteemin esimerkiksi magneettipaloista...
Kokeilin vähän minkälaisissa tarkoituksissa pleksilootaa voisin pitää...vaikka sisustusmielessä kynttilän ympärillä..
..tai jonkinlaisen korujen säilytyslaatikkona. Seinät kyllä tuntuu kantavan hyvin vaikka latois helmiä laatikon täyteen.
..tai sitten laatikon voisi siirtää työpöydälle kynille yms. "toimistotarvikkeille" tai ompelupöydälle ompelulangoille.. (Ja tämä kuva osoittaa, että kaikki valo ei ole ihan otollisin folioteipille. Tai folioteippi ei ole otollisin käsityötarkoituksissa. Se on vähän kuin satiini, vaikka kaikki olisi tasaisesti, silti valo näyttää ryppyjä.)
Nyt taidan aluksi kuitenkin pitää laatikossa esillä maatuskani. Ne on siinä kuin lasihississä konsanaan!

6 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.