perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ikea hack: Lampun muodonmuutos.

Oho, nyt tulee jo toinen Ikea-aiheinen postaus peräputkeen. No antii mennä, jos kerran on nyt mennäkseen.
Tässä ja ylempänä näette meijjän keittiölampun. Ikean Melodi - se halvin, yleisin ja noh.. ehkä myös osin rumin muovilamppu. Etenkin nyt ennen-tilassaan, kun oli jo päässyt pahasti kellastumaan. Puhtaan valkoinen on tuosta jo kaukana.
Kovin lamppu risoi silmää ja ajattelin sinnitteleväni kunnon kevääseen, jolloin kokeilisin spraymaalata lampun. Mutta en jaksanut enää odottaa, menin mistä aita on matalin ja vedin "folioteippiä" päälle (eli jottain remonttireiskateippiä, joka on tarkoitettu lienee ilmastointiputkiin..ehkä kenties). Puolivälissä tosin vähän kadutti. Työ oli hidasta, koska lampun kaarevuus ei ollut kankealle teipille kivoin laskeutumisalusta. Mietin oliko tyhmä veto? Mutta sinnillä vedin loppuun. Voihan teipit joskus taistella pois ja jopa ajatella, voishan sitä joskus ostaa uuden lampunkin, onhan tuota rutjaketta jo kateltu!
Ja helposti sitä vielä katselee vähän lisää. Normaalilta katseluetäisyydeltä ei edes hahmota, että päällystys on tehty paloista/riveistä. Kivasti heijastaa ja vaikka valo ei tule lampun läpi, se ei haittaa, koska keittiönpöytähän siinä on valaistamisen kohteena.

10 kommenttia:

 1. Oiskohan menny helpommin teippi pystysuunnassa? Hyvä tuunaus kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Samaa mietin aloittaessa, mutta alaspäin levenevyyden takia ois pitänyt alareunaan vetää tuplamäärä teippejä, jotka ois saattanut näkyä vaakasuuntaa pahemmin..ehkä..

   Poista
 2. No mutta nythän se näyttää että olisi päällystetty lehtihopealla! Eli näyttää "kalliimmalta" kuin spray-maalattuna koska lehtikullan ja -hopean laitto on aika työlästä. Tykkään ite kanssa tuosta metalliteipistä joka on tosiaan ilmastointiteippiä enemmän kuin se jesari mitä ei oikeasti saa laittaa ilmastointijuttuihin.

  VastaaPoista
 3. Miulla on tuo sama lamppu ja eipä oo tullu mieleenkää et siitä vois saaha vähä kivemman! Kiitos taas inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, eikun muokkaamaan lampusta omannäköinen valaisin! :)

   Poista
 4. Hassua. Meillä on tuo sama lamppu mustana (tai tummanharmaako se on) ja vielä nuo samat pöytätabletitkin :D Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samis! Luullakseni edullisten hintojen takia löytyvät varmasti melko useasta kodista :)

   Poista
 5. Eikä meillä on juurikin sama kellastunut hirvitys ja oon myös miettiny siihen metallipintaa! Tosin aattelin tehä sen foliolla mutta tää on paljon parempi. Nyt ku näin tän joutuu varmaan viemään toteuksen ajatuksen tasolta pidemmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin jossain vaiheessa foliota, mutta en keksinyt millä liimalla sen olisi saanut turvallisesti, järkevästi ja helposti.. :D Peitä sinäkin siis kellastunut lamppu! ;)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.