lauantai 7. maaliskuuta 2015

Itte tein ja kierrätin - kurkistus.

Kirja on ulkona, mutta mitä sen kansien sisällä on? Jottei tässä tyrkytetä sikaa säkissä, kurkataanhan vähän sen sisään!
Aikasemmin jo mainitsin, mutta sanotaan nyt uudelleen: kirja rakentuu kolmesta teemasta eli kierrätyskäsitöistä askarrellen, ommellen ja maalaten. Kussakin osiossa on blogista tuttuja ja blogissa täysin näkymättömiä ja nähtämättömiä juttuja. On sekä minun, että ideakilpailun voittajien ideoita. Kirjan lopussa on pieni pilkahdus parvekkeelle ja lähes kaikkien rekvisiittana käytettyjen juttujen ohjeet.

Ja kaikki ideat perustuvat vanhan kierrättämiseen uudeksi tavalla tai toisella. Jokainen teema alkaa pienellä introlla, jossa käydään läpi esim. työvälineistöä. Introissa esitellään myös aloittelijoille ns. perustekniikat (esim. vetoketjun ompelu), joita ei erikseen ohjesivuilla enää turhaan toisteta. Kautta ohjeiden, olen pyrkinyt välttämään sellaiset ohjeiden sudenkuopat, joissa käsketään tekemään jotain (esim. "Maalaa pinta."), mutta ei kuitenkaan oikeasti mainita miten (esim. paljonko maalia, millälailla suditaan, millä suditaan, kauanko annetaan kuivua jne. vinkit kuinka onnistua helpoiten).
Ja tässä pieniä pilkahduksia kirjan sisällöstä. On korua, on kenkää, on asustetta, on jotain lemmikille, on pientä sisustusta, on vaatteiden ompelusta.. vähän sitä sun tätä, toivottavasti jokaiselle jotakin. Kaikkiaan yli 50 ideaa! Näiden lisäksi useimmissa ohjeissa on myös loppuun heitettynä vinkkejäni joko vaihtoehtoisiin materiaaleihin, tekniikoihin tai muihin versioihin.
Kokonaisilmeen tahdoin pitää simppelinä niin ohjeiden kuin valokuvienkin suhteen. Tiukkoja rajauksia ja selkeitä ohjeita. Tässä mallina hameesta muokattu neuletakki, joka starttaa Kierrätä ommellen-teeman helppoudellaan ja nopeudellaan.
Ideoiden joukosta löytyy useita vaatteiden ja asusteiden ompeluprojekteja. On aloitteleville soveltuvia ja sitten vähän vaikeampiakin muokkauksia. Yksi neuletakkia monivaiheisempi työ on vaikka nämä graafiset trikoosukkikset.

Ei kyllä aluksi pitänyt, mutta niin siinä kävi, että myös minä olin kameran edessä kuvattavana (kääk!).
Kävi jopa niin hassusti, että menin vielä valikoimaan ihan kirjan takakanteenkin koipeni. Oho, miten niin pääsi käymään?
Nyt annan luvan itselleni hengähtää ja nauttia. Juhlistan valmista kirjaa ihan pienesti ja aloitan sen iloittelun nyt etsimällä Cloettan lähettämästä pikkupaketista uusia suosikkeja. Varsinaiset kirjan julkaisujuhlat ovat vielä edessäpäin. Osa juhlinnasta siirtyy myös blogiin! Myös teille lukijat on tiedossa useampi kiva juttu kuten arvontoja - kyllä, ihan monikossa asti!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Itte tein ja kierrätin - kirjastani lisää tässä postauksesta. Linkin takaa löytyy myös hinta- ja ostotietoja.

Kirjaan otetut valokuvat kuvasi R. Lillemägi.

12 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia näyttää kirjassa olevan ☺

  VastaaPoista
 2. Tää on niin ihana kirja, sellainen "pakko saada"-opus! :) Onnea vielä hurjasti kirjailijalle, tosi hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Annika ihanasta kommentista :) toivottavasti kirjan sisältö on myös ihana :)

   Poista
 3. Tilasin jo kirjan, nyt odottelen postia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mahtavaa, kiitos :) jännittävää, toivottavasti pidät kirjasta! :)

   Poista
 4. Mieletöntä, onneksi olkoon! Aion kyllä ehdottomasti hankkia kirjasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli :) Sitten eikun tilaukseen ja toivomaan, että kirja on myös sisällöltään myös sinulle mieleinen ja inspiroiva :)

   Poista
 5. Ihan mahtavalta näyttää! Ja varmasti on ollut työn ja tuskan tulos, joten onneksi olkoon suuresti :) Varmaan kirja jossain vaiheessa kulkeutuu omaankin kirjahyllyyni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia :) olihan se melkoinen projekti, joka vei paljon aikaa, mutta myös opetti paljon monella tapaa :) toivottavasti työn hedelmä myös antaa paljon lukijoille, toivon mukaan myös sinullekin ;)

   Poista
 6. Suuresti onnea kirjan johdosta! Sulla on mielettömiä ideoita ja ihana kun jaat niitä muillekin asti :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.