lauantai 23. heinäkuuta 2016

Raitarahi ja piilotetut täkit.

Kun ei jaksa ulkona hoomoilla helteessä niin tuulettimen alla on hyvä ommella. Tällä erää jotain uutta olohuoneeseen!
Mustavalkoista raitakangasta, siitä se tuli, uusi jalkarahi! Se on niin järeä ja suurehko, että toimii myös istuinpallina.

(Raitakangas Ikeasta: Sofia 100% puuvilla, 5,99e/m)
Inspiraationa toimi vastaava kuusikulmainen jalkarahi (ks. tutoriaali: theshabbycreekcottage.com: Hexagon floor pouf), mutta kankaani ei riittänyt toteutukseen. Ratkaisuna oli tehdä viiden palan versio ja leikata pohjaksi ympyrä mustasta puuvillasta.

Sain sopivan kokoisen rahin, kun arvioin rahin halutun korkeuden ja halkaisijan. Niiden perusteella leikkasin palat (raidat kohdistettuina) ja ompelin laidoista kasaan. Yhteen sivuun vetoketju ja lopuksi ympyrä pohjaksi. Yllättävän helppoa!

Tarkemmat selitykset mittoihin:
A = yhden kappaleen leveys = rahin haluttu ympärysmitta (halkaisijan perusteella) jaettuna viidellä
B = yhden kappaleen suora korkeus/pituus = rahin haluttu korkeus
c = yhden kappaleen koko korkeus/pituus = B-mitta ja halkaisijasta puolet yhteen laskettuna
Jälkeen totesin, että vetoketjun olisi voinut tehdä myös pohjaan ja sivua paljon pidempänä. Nyt aukko jäi aika pieneksi ja täytteiden väkivaltainen survominen rahin sisään näillä hellelukemilla kävi punttisalista - täytin rahin kahdella pikkutäkillä, yhdellä nyt tarpeettomalla superlonlevyllä, yhdellä kasaan sullotulla pienellä kangasmatolla ja yhdellä liiskaan menneellä tyynyllä. Aika paljon sinne meni!

Kaikista mahtavinta on, että rahin avulla tyhjeni suuri tila kaappiin. Miksi säilyttää harvoin käytettävää, ehkä joskus tarvittavia täkkejä ja tyynyjä kaapissa, kun ne voivat olla rahin sisällä hyötykäytössä? Samaa ideaa olen käyttänyt myös olohuoneen putkityynyn kanssa (ks. postaus). Eivät ole enää olleet varaviltit kaapissa, vaan putken sisällä piilossa!
Tästä tuli mieluinen. Kivan raikas, monikäyttöinen (kun kestää hyvin istumisenkin) ja hyvä säilytysjemma.

17 kommenttia:

  1. Moikka!
    Oon lukenut sun blogia monta vuotta, ja melkein joka postauksessa saan to do -listalleni paljon uusia juttuja. :D Odotan, että saan ompelupöytäni kasattua muuton jäljiltä ja pääsen toteuttamaan to do -listalleni päätyneitä käsitöitäsi.:) Ompelukone on vasta hommattu, joten pitänee käydä koko blogisi läpi ja koota kaikki herkku Pinterestissä yhteen tauluun!

    Mikä on tuo ensimmäisessä kuvassa olevan kasvin nimi? Itselläni on 3 samanlaista, mutta ei hajuakaan, että mitä kasveja ne ovat. :D

    Kerroit kokeilleesi monia erilaisia kestovanulappuja. Olisin kiinnostunut kuulemaan, että mikä on ollut mielestäsi parhain materiaali? Entäpä, toimivatko virkatut siivousliinat hyvin? tarkoitan lähinnä, että levittävätkö ne vain pölyä ympäriinsä, kuten huonot siivousliinat tekevät?

    Hyvää kesää sinulle :)

    -P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kuulla, että olet vuosien varrella löytänyt inspiraatiota! :) kasvin nimeä en tarkalleen tiedä. Joskus sitä yritin ihan kasvikirjasta selvittää, mutta en nyt muista mihin päädyin..

      Kestovanulapuissa on varmasti eriäviä mielipiteitä sen mukaan millaista putsaria käyttää. Parhain ja mukavin on mielestäni ehkä flannelli yhdistettynä johonkin "taustakankaaseen" (flannelli on kaksinkertaisenaki aika ohutta, se tarvitsee jonkun jämäkämmän kaveriksi). Ohut frotee on myös yllättävän kiva! Nyt näitä virkattuja olen käyttänyt vasta pari kertaa, joten en osaa vielä arvioida ovatko parempia, ainakin jämäkämpiä kädessä ja siitä tykkään. Silmille kangaslaput tuntuvat paremmilta?
      Virkatut siivousliinat (puuvillaa tai bambua) toimivat tosi hyvin! Vanhin on arviolta 6-7v ollut käytössä ja 90asteen pesuissakaan ei ole mennyt huonoksi. Nihkeänä toimii hyvin, itse ainakin tykkään.

      Hyvää kesää myös sinulle ja tsemppiä muuton jälkeiseen sisustamiseen ja uuden ompelukoneen käyttöönottoon!

      Ps. Jos latailet Pinterestiin, muistathan käyttää oikeita linkkejä. Aina pitäisi olla suora linkki kuvan omaan postaukseen :) en kestä, kun ladataan pelkkiä kuvia ilman mitään viitettä lähteeseen tai jos laitetaan linkki niin se on blogin etusivulle, ei oikeaan postaukseen..

      Poista
    2. Käytän oikeita linkkejä, arvostan tekijänoikeuksia enkä halua niitä rikkoa :)

      -P

      Poista
    3. Mahtava juttu! :) Kumpa muutkin olisivat samaa mieltä kanssamme! :)

      Poista
  2. Kiva idea. Sopii kyllä hienosti sisustukseesi.

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea! Tyynynpäällisen sisällä on tullutkin säilytettyä vilttejä, mutta tuo idea toimii kyllä hyvin opiskelija-asunnossa jossa on aika rajallisesti säilytystilaa niin saa kaapista tilaa viemästä varapeiton yms. ja samalla rennon rahin löhöilyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, siinä saa paljon vähästä säilytystilasta muuhun käyttöön :)

      Poista
  4. Tosi hyvä idea ja niin raikas musta valkoinen.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  5. Oi, oi... Juuri ostimme uudet untuvapeitot ja mietin mitä niille vanhoille peitoille tekisi. Taisin juuri keksiä ;) Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, vanhat peitot vaan rahin täytteeksi :) Ole hyvä, kiva olla hyödyksi :)

      Poista
  6. Hyvä idea ja lopputuloskin hieno. Tykkään mustavalkoisesta. Liisa

    VastaaPoista
  7. Great job!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.