maanantai 3. lokakuuta 2016

Päätä palelee.

Alkaa tulla kylmä. Päätä palelee, etenkin aamuisin. Sitä jo tarvitsee ihan kunnolla hanskaa ja huivia. Ja pipoa. Yritin neuloa ohuesta langasta syyspipoa, mutta siitä nyt ei tullut mitään. Väärä väri, huono koko ja liian talviselta vielä näytti. Turvauduin ompelukoneeseen ja tein syyspipon sitten tylsän varmasti ommellen.

// Kuvassa yllä pilkahtaa myös vasta virkaamani korvakorut - ks. postaus korviksista tästä.
Käytin pipon ompeluun ihan perinteistä kaavaa eli kaksi kappaletta vastatusten, ympäri ompelu, aukosta kääntö oikeinpäin ja aukon kiinni ompelu. Kaksinkertainen pipo pysyy hyvin päässä ja estää tuulen pääsyä herkille korville. Jonkinlainen vanha pipo-tutoriaali löytyy tästä postauksesta, joka ei ole ihan sama, mutta auttanee hahmottamaan ompelua siltä varalta, jos tiivistetty selitys meni muuten ohi hilseen.
Ekassa kuvassa näkyvä huivikin on uusi tälle syksylle. Ihastuin tuohon kankaaseen, ihanan laskeutuvaa ja sen printissä yhdistyy kivalla tapaa herkkyys ja graafisuus. Ostin sitä puolisen metriä yhden leveyden verran ja huolittelin reunat - nopeasti valmista! Lyhyehkö pala, mutta toimii hyvin  takin kanssa. Riittää myös sisällä varashaaliksi olkapäille.
Hyvää alkavaa viikkoa! Siinä on tärähtänyttä otosta nenänpää punaisena. Onneksi pipo ei päätä kiristä vaan on sopivasti lörpöttävän löysä ja korvissakin on uudet helmikorvikset (ks. postaus).

10 kommenttia:

 1. Tulipa kiva pipo. Minä menin ystävän tytölle lupaamaan myös pipoa, joten kai se on huomenna kaivettava ompelukone esille.
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No tuliko kone tänään käyttöön ja tehtyä pipo? :)

   Poista
 2. Ihanat korvikset. Pipoa alkaa kyllä jo tarvitsemaan, kaulassa oleva huivi on ihanan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplasti kiitos :) Ilman pipoa ei kyllä pärjää reippailla ulkona!

   Poista
 3. Helpon tuntuita kun sen osaa. Meikäläiseltä menisi kauankin tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No haittaisiko se, jos menisi vähän kauemminkin kunhan lopputulos olisi mieluinen? :)

   Poista
 4. Kiva pipo, eikä näytä kovin vaikealta toteuttakaan. Minä olen vannoutunut helmikorvisten käyttäjä. Hiljattain sain virkatut korvikset, vähän tuontyyppiset ja tykästyin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, ei kyllä ole tuo perinteinen malli vaikea toteuttaa :)

   Poista
 5. Nuo virkatut korvikset ovat vallan veikeän näköiset! Luulin muuten nähneesi sinut Kemissä viime viikonloppuna insinööripäivillä, olikohan kaksoisolento!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä taisit ihan minut nähdä! :D Olin käymässä Kemissä lauantaina. Siellä näyttikin olevan paljon opiskelijoita! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.