lauantai 1. lokakuuta 2016

DIY: Rusettikorvakorut.

Aloitetaan uusi kuukausi uusilla korvakoruilla. Muistelen menneisyydestä, että minulla oli itsetehdyt helmikorvikset, joista riippui musta lenkille pujotettu nauha. Päätin replikoida ne, mutta vaaleina ja isommassa koossa! Tässä pikatutoriaali:
Näitä tarvitset: kaksi helmeä, korvakorukoukut, satiininauhaa (20-30cm) ja kaksi korupiikkiä - pituus pitää olla vähän helmen halkaisijaa pitempi. Työvälineiksi sakset, pihdit, sytkäri/tms. tulentekoväline ja ompeluneula sekä nauhan väristä lankaa.
Näin teet: Leikkaa nauha kahteen pätkään. Leikkaa päät viistoon. Vie nauhan päät sytkärin tulen lähelle niin että päät sulavat ihan vähän. Varo polttamasta tai sulattamasta liikaa. Taita nauhat "puolittaisille ruseteille" ja ompele liitoskohdat kasaan. Pujota helmet korupiikkeihin ja piikkien päät rusettien keskikohtien läpi. Taivuta pihdeillä piikkien päät mutkalle niin että päät ns. lukkiutuvat ja helmet ja rusetit pysyvät napakasti paikoillaan. Yhdistä korupiikkeihin korvakorukoukut. Valmista!
Näistä helmiäisistä tuli edeltäjiään paljon paremmat! Kivalla tapaa naisellista herkkyyttä ja näyttävyyttä.
Roosa nauha -kampanjalle kiitos, sillä antoi idean korviksiin. Kunhan kaupassa ajattelin roosa nauhoja ja sitä, että vähänkö olisi hienoa, jos niitä valmistettaisiin myyntiin myös yhdistettynä asusteiksi, vaikka korvakoruina. Sitten muistin muotokieleltään samankaltaiset vanhat rusetti-korvikseni ja siitä se lähti, inspiraatio!

6 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.