torstai 29. syyskuuta 2016

DIY: syyskranssi.

Tahdoin luoda syksyn väriloistoa kotiin. Haluaa lämpimiä syyssävyjä! Tein siis kranssin seinälle tai ikkunaan ripustettavaksi.
Purin viime vuonna tekemäni kranssin (lehtiä nahkapaloista ja puuhelmiä; julk. myös Kauneimmat Askartelut -lehdessä 4/15, ks. postaus) ja otin pohjaksi saman metallikehikon ja saman muotokielen. Pieniä lehtiä puolittaiseen rykelmään, mutta tällä kertaa mustien lehtien tilalle paljon värejä huopatilkuista!

Vinkki: säilytän metallilankajämiä tyhjässä cd-kotelossa. Ennen ne pussista pisti läpi, meni solmuun ja kippuraan ja huonoiksi. Litteässä kotelossa kappaleet pysyvät hollilla ja suorassa. Läpinäkyvyys myös auttaa hahmottamaan onko pätkien joukossa sopivan pituista, paksuista ja väristä metallilankaa.
Käytin kranssiin siis metallilankajämiä ja lehdet leikkelin pienimmistä huopajämistä. Sai nekin hyötykäyttöön.
Sitten tekemisen puuduttuvin osuus: lehtien pujotus metallilankojen päihin. Pihdit olivat kovasti sormien apuna.
Yritin tehdä satunnaisia väripareja, jotta sekalainen värivalikoima asettautuisi mahdollisimman tasaisesti kranssiin.
Kivointa oli pujotella metallilangat kehikon laidoille. Aloitin ylhäältä ja jatkoin alaspäin. Alhaalle oli hyvä laittaa tiuhempaan, jotta metallilangat jäivät piiloon (toiselta puolelta vielä rumasti näkyvissä).

Toki liimallakin olisi voinut kiinnittää lehdet pohjaan, mutta pujotus on hyvä, niin voi kranssin joskus tarvittaessa purkaa.
Viimeinen silaus ja satiininauhalenkki ylös. Valmista tuli!
Ulkona meni pilveen ja sää näyttää kolkolta ja ankealta. Onneksi tämä tuo nyt väriä tähän harmaaseen päivään!

10 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.