maanantai 26. syyskuuta 2016

Kolkyt-askarteluja.

Terveisiä kolkytvee-huumasta! Nyt on miehen pyöreitä juhlittu ja pitkään salaisuutena pidetyt yllätykset paljastettu. Vilkaistaanpas vähän mitä pientä tee-se-itse-meininkiä sain mahdutettua viikonlopun juhlintaan:
Vaikka oli jo miehen ikä, sai sitä vähän koristella ja askarrella juhlan tuntua. Aikaisemmin tekemäni sana-bannerin kaveriksi tein ihan tavallisen koristenauhan. Kierrätyspahveja kolmiossa; helppo tehdä, helppo ripustaa ja vielä helpompi purkaa talteen - tuotahan voi käyttää toistekin eikä kirjekuoressa paljoa tilaa vie.
Huikea koko perheen lahja ei ollut itsetehty, mutta kortti ja jättimäinen lahjaruusuke (halkaisija noin 45cm) tuli paketin päälle askarteltua. Pakettikortti on Monkin vaatteen hintalappu (ks. ideasta myös tästä postauksesta); takapuoli päällystettynä ja etupuolen merkin päällä on onnea-dymoteippi.
Isokokoinen lahja tuotti paketoinnissa päänvaivaa. Meinasin jättää paperitta, mutta sen verran rumat oli pahvilaatikot, että pakko ne oli vuorata piiloon. Pistin kahdet laatikot päällekkäin ja teippasin paperia vain sivuille ja päälle (kun ei lahjaa voinut edes nostaa sellaisenaan, ei paperia tarvinnut laittaa alapuolelle lainkaan). Lahjapaperi ei riittänyt leveydeltään, joten vähän meni kikkailuksi lisäpaperipalojen kanssa.
Yllätin miehen myös monenmonenmonen ruokalajin koti-illallisella. Oli alkujuomat, alkupalat, ruokaan mätsätyt juomat, Kiovan kanat ja kaikki. Vähän on pakko ylpeillä sillä kaikki oli alusta asti itse tehty leipätikuista lähtien. Kunnon tee-se-itse-kokki! Oma suosikkini kaikesta oli kuitenkin tummalla ja valkoisella suklaalla koristellut mansikat! Mansikat oli tosi hauska tehdä ja maistuhan ne myös niin jumalaiselta.

Käytössä oli myös vasta posliinitussilla koristelemani kulhot. Askartelin myös muiden juhlahärpäkkeiden lisäksi pienet kakkukoristeet (ks. kuvat yllä ja alla).
Siinä se viikonloppu sitten menikin. Lahjasta nauttiessa ja syödessä. Siinä sitä ähkyä sulateltiin ja levyjä kuunneltiin.
Pisteenä iin päälle synttärikortti lahjateeman mukaan piirrettynä.

10 kommenttia:

 1. Olitpas hemmotellut miestä oikein kunnolla. Kaiken sen vaivan nähnyt. Olet idearikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä sitä rakkainta on ihana hemmotella, hän jos kuka on vaivan väärti <3

   Poista
 2. Kyllä tasavuosia kannattaa juhlia. kaikkea hyvää teillä oli tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tasavuosia jos mitä kannattaa juhlia :) hyvää oli, nam!

   Poista
 3. Täytyy nostaa hattua urakallesi, ihan mielettömät askartelut ja ruoat. Kerta kaikkiaan VAU! :) Kyllä kelpasi juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olihan siinä hommaa, mutta kaikki se suunnittelu, ideointi ja tekeminen oli myös hauskaa, kun tiesi että toinen varmasti tykkää :) <3

   Poista
 4. Kyllä miehesikin varmasti arvosti, miten paljon olit nähnyt vaivaa juhliin. Niin hyvältä näyttä niin koristeet kuin ruuatkin. Liisa

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.