maanantai 12. syyskuuta 2016

Lipaston korusäilytys.

Kävin tässä sairaslomalla ollessa korujani läpi. Kippasin kaikki yhteen kekoon ja karsin purettavat, korjattavat ja myytävät pois. Jäljelle jäävät pistin tarkasti organisoituun järjestykseen. Ennen pidin tyyliin kaikkia koruja esillä. Oli korutaulua, kippoa, kulhoa, lootaa - kaunis pölynsekainen kaaos toisin sanoen. Nykyisin vain uusimmat ja eniten käytössä olevat ovat näkösällä lipaston päällä pleksilokerikossa, kaikki muut ovat lipaston laatikossa piilossa.

// Ks. Lipaston tasossa sisustuskontaksia ja vetiminä "helminauha" (ks. postaus).
Ja tältä lipaston korusäilytys näyttää. Ensi vilkaisulta kovinkin kaaosmaiselta, mutta katsotaanpa vähän paremmin:
Laatikon pohjalla on kaksi isompaa lootaa lokeroineen. Sormuksille ja nappikorviksille pötkö-laatikko (ks. diy-postaus) ja mm. riipuksille ja isommille korviksille kierrätettyjä muovilokerikkoja.
Alimpien päällä lepäävät toiset laatikot lokeroineen! Ne mahtuvat laatikkoon hyvin päällekkäin. Yksinkertaisen kätevää.
Näin kerroksellisuudella säästyy paljon tilaa, muuten menisi koruille kaksi lipaston laatikkoa. Ja vaikka ulospäin järjestys voi näyttää työläältä epäjärjestykseltä, laatikoissa on itselle selkeä logiikka et miten kaikki menee minnekin.
Ja otetaan loppuun vielä jotain uuttakin: kolmen helmen kaulakoru. Uusimpana se ei vielä pääse lipaston laatikkoon, vaan hengailee pleksilootassa vip-seurassa. Sitten kun joku muu syrjäyttää sen käytöstä, saa se mennä lipastoon vaihtopenkille.
Siinä on muovihelmi, lasihelmi kalotilla ja ylimpänä mustasta ja valkoisesta fimo-massasta pyöritelty helmi. Mukava yhdistää erilaisia materiaaleja yhdeksi kokonaisuudeksi.

6 kommenttia:

 1. Ihana korujenpaljous ja mahtava järjestys! Oon luullu että mulla on epänormaalin paljon koruja kun teen niitä kans paljon itte mut kiva nähdä, että jollain on vielä enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onhan noita, kun tekee paljon ja käyttää paljon :) joskin (noloa myöntää) koruja oli ennen vielä enemmän, nyt määrä tuntuu jo maltillisemmalta entiseen verrattuna :D

   Poista
 2. Ihanan paljon sormuksia ja muita koruja!

  VastaaPoista
 3. Vau tuo olis mulle kans hyvä. Mä haluun tollasen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) eikun sitten sopivan kokoisia laatikoita kokoamaan! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.