keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Rikkoontunut kehys seinälle.

Muistatteko, kun joitakin vuosia sitten oli hittinä kiinnittää seinille erilaisia taululistoja? Oli puisia listoja, muovisia listoja, kierrätettynä ja ei-kierrätettynä, listoja isoille taulurykelmille ja pienille valokuvakollaaseille. 

Noh, jälkijunassa tullaan taas, mutta nyt on täälläkin vuosia myöhemmin kuvalistat miniminikoossa.
Idea syntyi sattumalta. Tiputin lattialle kehyksen ja säpäleiksihän se meni. Lasiin liimattu liitutaulutarra onneksi esti lasin sirpaloitumista. Kehyksien nurkkaliitoksille kävi huonommin. Mitäs putos nurkka edellä, hajos koko hässäkkä.
Mut eipä siinä, pistin kehyksen seinälle uudessa olomuodossaan. Kehyksen kappaleissa oli sopivasti valmiina kivat pienet urat ja viistottu laita, joten niissä pysyy tosi hyvin kortit ja valokuvat!

(Pusuhuuli-taulu itse maalattu pasteillein ja Awesome-harjoitus on tehty vesivärein säiliösiveltimillä. Ylälistan kortti ystäviltä, mustavalkokuva Oulun Taiteiden yöstä ns. "Ota ja jätä kuva"-tempauksesta. Alalistan valokuva otettu itse Tukholmasta.)
Toinen satsi listoja on toisella seinällä. Kaikkein parasta tässä ideassa on se, että listat ovat kiinni ihan vain sinitarralla! Voi vaihtaa ja siirtää lennosta. Eri seinille, eri kokonaisuuksiksi. Mahdollisuudet ovat loputtomat.

(Laitimmaiset kuvat Ivana Helsingin vanhoja kortteja, keskellä vesiväriharjoituksia säiliösiveltimillä.)

Ikkunahyllyltä löytyy myös kierrätettyjä diy-juttuja. Ks. postaukset: lapsuuden soittorasian muodonmuutos, muovipulloista säilytyskuppeja ja tilkuista pyramidit, jotka toimivat sekä minikirjatukina että kangaspainoina.
Tämä oli hetken inspiraatiosta syntynyt idea. Vahingosta ja kehyksen rikkoontumisesta tulikin yllättävän pitkää iloa!

10 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sä näitä keksit??? Vahingossa :-). Ihan mahtava idea taas.
  Mulla odottelee tosi iso taulu kullanvärisine kehyksineen uutta tulemistaan. Kuvana ne joskus ysärillä (vai koska?) muodissa olleet kaksi käsiinsä nojaavaa Rafaelin enkeliä. Jos tipauttaisin lattialle....
  Mä kyllä käytän taululistoja edelleenkin, niin voi kätsästi tehdä muutoksia ilman että seinät kärsii. Nyt yksi lista pitelee taidekankaalla päällystettyä styroxlevyä, kätevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vahingossa :D kiitos! Älä nyt ehjää tiputa, maalaa mieluummin vaikka enkeleiden päälle :) tai päällystä. Tai tee siitä liitu/magneettitaulu :)

   Poista
 2. Loistoidea! Kestääkö ne tosiaan pelkällä sinitarralla ihan pidemmänkin aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) juu, pysyy! Ovat olleet nyt 2-3vko ja testi näyttää et hyvä määrä sinitarraa pitää seinässä :) mut huom nää on aika pieniä ja kevyitä eikä kortit paina niissä juuri mitään :)

   Poista
 3. Tästähän idea sitten tulikin, kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Tämän kun olisin keksinyt pari viikkoa sitten. Meillä tipahti tuolloin yöllä taulu seinältä ja meteli oli aikamoinen. Ei kovin kiva herätys. En sitten millään keksinyt rikkoutuneelle kehykselle mitään käyttöä, mutta tällälailla se olisi mennyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Kuulostaa inhottavalta. Meillä myös kerran tippu iso akryylitaulu alas keskellä yötä. Kyllä siinä säikähti!

   Poista
 5. Mulla on tuolla yhdet rikkinäiset kehykset olleet jo pidemmän aikaa (koska en nyt vaan osaa heittää sellaisia asioita pois...) ja tästä niille saikin hyvän idean. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.