perjantai 21. huhtikuuta 2023

DIY: Helppo ja superhelppo hiuspanta

Piposesonki on päättynyt, uusi hiuspantakausi voi alkaa!

En ole pitkiin aikoihin käyttänyt hiuspantoja. Joskus muinoin käytin, mutta koska koin, että sain niistä vain aina migreenin, lopetin niiden käytön. Mutta nyt on taas tehnyt mieli pistää panta päähän!

Syy on tässä: kävin aikaisemmin keväällä muina naisina ohi mennen HM:llä ja huomasin alennusmyynnissä parin euron pintaan hiuspannan. Räpelsin sitä ja totesin, että kylläpä on väljä - kerrankin siis sellainen mikä ei puristaisi päätä? Väljä myös siinä mielessä, että punottu koristepinta oli tooooooooodella huonosti liimattu. Ajattelin, että jos minä en pantaa osta, ei sitä pelasta kukaan?

Kotona revin puoliksi jo irrallaan olevan pinnan pois ja aloin tuumasta toimeen!

OHJE 1/2

Helppo hiuspanta - Solmupanta trikookangaspaloista

Tämä on helppo! 

Tarvitset vain kaksi epämääräistä suiroa trikookankaasta, jotka ovat pituudeltaan about yhtä pitkiä pannan pituuden kanssa. Ompele suirot tai suikaleet putkiksi. Ne saa kaventua päitä kohden. Suoria ei tartte olla.

Sitten vaihe kaksi: käännä putket oikeinpäin ja laita ne toistensa kanssa ristiin, saumakohta saa jäädä alle/väliin/piiloon, ihan miten vain kunhan ei tuohon ihan päälle näkyviin.

Asettele pannan päälle klipseillä. Venytä vähän, etteivät istu pannan päällä lörpösti, saksi pituutta tarvittaessa. 

Liimaa kuumaliimalla päistä kiinni. Laita liimaa myös solmukohtaan ja asettele kangas niin, että se peittää pohjan sekä pysyy pannan päällä hyvin. Lopuksi liimaa pannan päihin pienet palat trikoota. Varmista, että ne eivät paina päässä.

Valmista!

Tästä tuli ihan suosikki! 

Panta on myös muuten jämäpalaa useamman vuoden takaisesta tunikasta (ks. alla linkki). Se on ollut ja on edelleen jatkuvassa käytössä ja nyt voin pitää sitä myös mätsäävän hiuspannan kanssa.

Ks. Helppo viiden sauman tunika

Ihastuin pantapohjaan niin, että kävin hakemassa HM:ltä toisen hiuspannan. Vähän sisäisesti irvistelin uuden ostamista vain tehdäkseni siitä jotain muuta (yritin kyllä etsiä pitkän aikaa ei-puristavia-hiuspantoja käytettynä kirpparilta, mutta ei tullut vastaan!), mutta tämä on päässä niin hyvä, että oli "pakko" ostaa toinen. 

Ja siitä tuli vielä edellistäkin helpompi!

OHJE 2/2

Helppo hiuspanta - Ryppypanta trikoosuikaleesta

Leikkaa pitkä ja noin 15 cm leveä suikale (pituus riippuu siitä kuinka muhkun pannan haluat) ja ompele se putkeksi. Käännä oikeinpäin ja pujota pannan ympärille. Liimaa kuumaliimalla päistään kiinni pantaan. Liimaa tarvittaessa pienet palat trikoota pannan päihin. Varmista, että ne eivät paina päässä.

Tästä tuli yksinkertainen, mutta näyttävä. 

Vähän kuten scrunchie-hiuspanta, mutta siinä ohjeessa (ks. linkki alla) käytetään vain kangasta ja pätkä kuminauhaa, ei siis tule ollenkaan tuota pantapohjaa. Se on vähän juhlavampi, tämä menee myös vaikka arjessa.

Ks. Superhelppo scrunchie-hiuspannan ohje

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.