torstai 6. huhtikuuta 2023

DIY: Jättikennopupu - vartissa valmista!

Ensin ajattelin, että tänä vuonna en tee yhtään pääsiäiskäsityötä. Mutta sitten... ruoka oli uunissa ja jotain oli keksittävä ruokaa odottaessa, joten tein sitten jättikennopupun!

Tämä jättipupu - vai onko tämä vain jättipääsiäismuna, joka on vetänyt pupunkorvat päähän? - valmistui vartissa! Helppoa kuin suklaamunan syönti: näyttää söpöltä ja nopeasti syöty eikun tehty.

Idea tuli jouluna tehdyistä kennokoristeista (ks. postaus). Tein silloin myös tasolle laitettavan, ison jättikennokuusen ja tykkäsin (tykkään) siitä kovasti. Nyt sitten sama idea, mutta pääsiäiseen muutettuna!

DIY: JÄTTIKENNOPUPU

Tarvikkeet: noin 8 A4-arkkia, liimaa ja sakset sekä pari klemmaria.

Tee näin: Leikkaa arkit kahtia ja taita jokainen pituussuunnassa kahtia. Leikkaa puolikkaan munan muotoon, pohjasta vähän pois (jotta pysyy tasolla pystyssä).  

Ohje jatkuu alla.

Liimaa ensin taitteelta kaikki noin keskikohdaltaan yhteen eli tuosta turkoosista kohtaa. Sitten liimaa puolimunaset paksuksi pinkaksi pinkeistä viivakohdista. Avaa ja kiinnitä takaa klemmareilla yhteen (kuten joulukoristeissa, ks. linkki ylempää).

Lopuksi liimaa pahvista ja paperista* korvat ja liimaa ne munan sivuille paperikerrosten väliin.

* Itse liimasin leikkuupaloista kolme paperipalaa päällekkäin niin sain sopivan paksuiset korvat.

Tästä tuli niin hauska! Pelkistetty, graafinen, veikeä. Ja vaikka koriste on iso, ei se vie säilytyksessä tilaa, koska kun takaa liitoskohdasta ottaa klemmarit pois, koko kennokoriste menee kasaan ja litteään säilytystilaan.

Jäljelle jää kysymys: kumpi tuli ensin: jättikennopääsiäismuna vai jättikennopupu?


Se oli jo aika mones (pääsiäis)pupukäsityö! Pääsiäisnoidat ja tiput ja ruohot eivät ole oikein iskeneet, mutta monenlaisia pupuja on tullut tehtyä. Osa on vain pääsiäistä, mutta pupukaulakoru, pupukukkaro ja tossut ovat olleet muutenkin kyllä käytössä. Tosin tossut ovat jo kuluivat purkukuntoon ajat sitten.

Katso myös nämä pitkäkorvat:

Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.