lauantai 9. lokakuuta 2021

Superhelppo scrunchie-hiuspanta

Mukavaa, että on töitä. Olen ollut nyt uudessa työpaikassa kolme viikkoa. Mutta harmillista, että työ häiritsee harrastuksia (heh)! Käsityöt ovat olleet kovin paitsiossa. Viikollakaan en tehnyt mitään, en piston pistoa, en silmukan silmukkaa, en mitään. Mutta nyt vihdoin viikonloppuna sain aikaa ja energiaa pienelle ompeluterapialle.

Ompelin scrunhie-hiuspannan! Tällaisia satiinisia muhkeita hiuspantoja on tipahdellut useinkin vastaan Instagramin feediini ja sekös jäi mieleen inspiroivana asusteena. Etenkin, kun tajusin, että muhkupannan voi toteuttaa ilman sitä itse pantahökötystä. Eli ei painavia muovipantoja, ihan vaan kangasta ja pala kuminauhaa!

DIY: Superhelppo scrunchie-hiuspanta

Homma menee pähkinänkuoressa näin: leikataan kolme palaa. Pääkappale, sisälle pujotettava kangassuikale ja sitten kapeampi suikale kuminauhan ympärille niskaan. Sisään menevälle suikaleelle ei tehdä mitään, muut kaksi ommellaan putkeksi. Sisussuikale pujotetaan ison putken sisään, kuminauha niskaputken sisään ja sitten päät yhdistetään - superhelppoa!

Ohjeen bongasin Youtubesta (ks. ohje tästä) (video on muuten ihanan taitavalta ja inspiroivalta Julie Uzorilta, joka voitti myös brittiläisen Sewing Bee -ompelukisan 2019, Suomessa kisa pyöri keväällä Ylellä nimellä Suuri ompelukisa).

Tein muuten ihan ohjeen mukaan, mutta leikkasin palat hiukan eri koossa: pääkappale 15 x 100 cm, niskakappale 7 x 37 cm ja sisusnauha 5 x 35 cm. Kuminauhaa laitoin 20 cm, mutta sen pituus varmasti riippuu niin pään koosta kuin kuminauhan napakkuudestakin.

Ja tästä todella tuli muhkea! So shiny! Täydellinen asuste illan ravintolasyöminkeihin. Hiukan juhlava ja vähän överi, mutta sopivaan asuun ja sopiviin korviksiin yhdistettynä juuri sopiva.

Parasta oli, että kun oli selkeä idea, just mieluinen kangas (tää on muuten omasta vanhasta hameesta, hah!) ja pelkkää suoraa ommelta (ja vedin vielä ihan kaikki saumurilla) niin hommaan ei mennyt varmaan viittä minuuttia kauempaa. Ehkä eniten meni aikaa, kun piti kääntää ohjeen tuumat tutuiksi senttimetreiksi. Muuten oli niin nopeaa ja superhelppoa. Mahtavaa. 

2 kommenttia:

  1. KIITOS tästä ohjeesta/vinkistä! Tein sun antamilla mitoilla ja tuli just sopivia. Kuminauhaa mallailin ennen toisen pään kiinnittämistä, joku 18cm tais olla passeli. Ehti vielä tehdä pukinkonttiin kun kerrankin oli oikeesti nopeasti ommeltavia, tää näpertäjä jää herkästi nyhräämään yksityiskohtia jos on yhtään monimutkaisempi juttu.😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) ihanaa et teit ja vielä ihanempaa et tuli just sopiva! :) tää on todella nopea juttu, ehtii tehdä vaikka useamman vielä ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.