keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Pilven reunalla -taulu

Aika harvoin enää maalaan tauluja, mutta nyt tuli sellainen tarve, että nytjoseikoskaan pitää maalata. Vaihdoin taulujen paikkaa ja näin silmissäni kuinka olohuoneeseen sopisi pilvien inspiroima taulu.

Joten sellaisen sitten tuputin pensseleillä menemään. 

Tässä taulu kokonaisuudessaan. Se on aika iso! 

Taulu ihan isolle piirrosarkille, kehykset dyykatty. Niissä on ollut selkeästi lasi, mutta sen mentyä rikki, kehykset oli heitetty roskiin. Ehjät kehykset, ihan hyvät! Ja niin ne ovat olleet sitten meidän seinällä.

Maalasin taulun akryylimaaleilla. Joukkoon sekoitin paljon helmiäissävyjä ja laitoin myös ihan metallisävyäkin, jotta tauluun sai ikään kuin säihkettä. Kauniisti se heijastaakin valoa, kun katsoo maalipintaa eri suunnista.

Kuka muistaa alkuvuonna esittelemäni taidemaalauksen, jonka tein koiran kanssa? 

Se jotenkin kävi tämän heleän taulun kanssa kovin tummaksi, joten kun kerran oli vielä yksi pieni canvaspohja hollilla, maalattiinpas koiran kanssa vielä yksi uusi taulu! Tämä sopii paremmin uuden taulun pariksi. Ja huomaatko kivan yksityiskohdan? "Kehystin" tämän korkkikontaktilla! Mätsää hyvin kukkaruukun pariksi, joka on myös korkkia (ks. postaus; kukkaruukku muoviämpäristä).

Ks. postaus ja ohjeet tästä kuinka tehdä koiran kanssa taidetta.

Tykkään tästä taulusta paljon. Välillä näen siinä vaaleanpunaisia pilviä (niin kuin siinä Muumien yhdessä tarinassa!), välillä taas jonkun laaksojen välissä solisevan joen tai sitten aamuruskon. Eri valoissa myös eri värit nousevat esille. Onkin ollut hauska eri säillä katsoa taulua, että minkäs sävyn siellä tänään näen. 

Niin se voi olla oma "taideteos" niin erilainen ihan millä fiiliksellä ja valolla sitä katsoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.