torstai 21. lokakuuta 2021

Makrameella korvisrenkaat

Ensin tein yhdet. Sitten kahdet.

Ja kolmannetkin vielä! Tuli makrameella korvisrenkaat - useammat sellaiset!

Joskus kun on joku juttu tosi kiva niin se on sama pistää tuplat tai triplat päälle. Sitten on tuplasti kivempaa!

Tein siis ensin keltaiset ohuet makrameekorvikset kesällä. Olen pitänyt niitä tosi paljon! Niin paljon, että jopa vähän kyllästytti. Ei niiden muoto tai idea, vaan ehkä lähinnä väri ja mietin, että kun kerran tästä muotokielestä tykkään niin kai sitä voisi olla samat korviset toisessakin värissä!

Ks. postaus 3 x kevyet lankakorvikset

Joten tein sitten samat, mutta paksumpana. Ja sitten vielä kolmannet isompana.

Vaaleanpunaisiin korviksiin käytin Hjertegarnin Cotton nr 8 -lankaa. Halusin hattaran värisistä renkaista pullean rouheat, joten punoin solmut renkaaseen yhden langan sijaan neljällä langalla. Harmaat renkaat meni yhdellä, kun oli sen verran paksumpaa lankaa tuo Svarta Fåretin Stina 8/8.

Tee näin makrameella korvisrenkaat:

Leikkaa yksi (tai useampi kuten yllä) lanka per rengas ja ota langan (tai lankojen) keskikohta renkaan taa. Tee kierteistä punosta eli pelkkiä tasosolmuja, jotka tehdään aina samaan suuntaan. Kun ei tee vuorotellen suuntaa vaihtaen kuten kaksoistasosolmussa, työ kiertyy spiraalille automaattisesti.

Kun rengas on täynnä tasosolmuja, leikkaa langanpäät ja joko päättele neulan avulla tai sulje tipalla liimaa.

Isot renkaat ovat muuten ihan supervanhat. Ja olivat ihan superrikki. Olleet jo superkauan.

Minusta nämä renkaat oli minulla jo lukiossa eli aikana, kun ei ollut edes sosiaalista mediaa eikä kukaan tiennyt mikä on "blogi". Tuo toinen lukko on ollut varmaan puolet ajasta rikki. Korvikset ovat vaan siis olleet käyttämättä enkä ymmärrä miksi olen edes näin kauan niitä säilyttänyt rikkinäisenä. Ehkä etiäinen kertoi, että vielä joku päivä tulee se hetki, kun hoksaan miten lukon saa korjattua?

Ja nyt tosiaan tuli se päivä. Tajusin, että kas: otan lukot pois! Voihan korvikset laittaa tapin kanssa korviin! Mikä nerokas ja helppo ratkaisu, joka vain otti vähän superkauan aikaa kehittyäkseen.

Tässä vielä kuva malliksi siitä kuinka kierteiden määrällä voi muuttaa ilmettä. Pistetäänkö ihan spiraalille vai jätetäänkö vähän rennommille aalloille? Korvikset ovat tässä jo ihan käyttövalmiit, mutta solmujen kierteiden määrää saa sormin pyöriteltyä tahdottuun määrään.

Olen näistä korviksista superiloinen. Kevyet ja moneen sopivat. Minulla ei ole ollutkaan ainakaan kymmeneen vuoteen vastaavia isoja rengaskorviksia. Tuntuu ja näyttää pitkästä aikaa kivalta.

Että siinäpä koko trio. Sama idea, sama toteutus ja sama tekniikka. Homma ja lopputulos vaihtuu vain renkaiden koon, langan värin ja paksuuden avulla. Kyllä nyt on mistä valita.

Teehän sinäkin makrameella korvisrenkaat - on helppoa ja valmista tulee nopeasti. Tarvitset vain renkaan ja sopivaa lankaa - ja taidon tehdä tasosolmuja. Senkin oppiminen käy silmänräpäyksessä vaikkapa youtuben avulla (ks. video).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.