torstai 15. heinäkuuta 2021

3 x kevyet lankakorvikset

Ajattelin tehdä kivat ja kevyet kesäkorvikset jollain lankatekniikalla. Mutta sitten en osannut päättää lankaa enkä tekniikkaa. Virkaten? Makrameella? Muuten vaan hapsuja?

Ja sitten päädyin toteuttamaan ne kaikki! Siinä ei paljoa aikaa eikä lankaa kulunut. Virkkaus otti hetken, mutta muut korvisparit olivat nopeasti valmiita. Joten mennään suoraan asiaan - tässä kolmet kivat lankakorvikset ohjeineen!

3 x kevyet lankakorvikset:
Makrameekorvakorut

Pyöreitä renkaita näkee minun korvissani harvoin (koska teininä oli aina suuret sellaiset), mutta nyt tuli fiilis, että mikseipä taas voisi lämmetä ajatukselle. Jos alottaisi pienistä ja yhdistäisi niihin makrameeta!

Tee näin makrameekorvakorut:

Leikkaa yksi lanka per rengas ja ota langan keskikohta renkaan taa. Tee kierteistä punosta eli pelkkiä tasosolmuja, jotka tehdään aina samaan suuntaan. Kun ei tee vuorotellen suuntaa vaihtaen kuten kaksoistasosolmussa, työ kiertyy spiraalille automaattisesti.

Kun rengas on täynnä tasosolmuja, leikkaa langanpäät ja joko päättele neulan avulla tai sulje tipalla liimaa.

Näissä on käytössä Novitan Cotton Rescue -lankaa. Se on mukavan paksuhkoa ja jämäkkää ja antaa fiiliksen jostain miniminiminipunoslangasta. Kuin paksua makrameelankaa, mutta korviskoossa!

3 x kevyet lankakorvikset:
Hapsukorvakorut

Hapsuja pitää olla aina välillä. Ajoittain tulee aina hassu hapsutusfiilis ja mikäs sen parempi aika hapsuilla, kun kiva kesä? Monet ja monenlaiset hapsukorvikset on tullu tehtyä, mutta lienee tässä ensimmäiset näin iloisen värikkäät?

Tee näin hapsukorvakorut:

Tee kaksi paksuhkoa lankanippua ohuesta puuvillavirkkauslangasta ja tee niillä munkinnyöri. Tässä kuvassa solmeilu ennen kiristämistä. Kiristämisen jälkeen tuo langanpäät yhteen ja kiedo ympärille lankaa. Voit joko solmia ja sitoa langan päät ympärille tai jos osaat niin tee ympärille rihmos, se on siisti ja napakka tapa kietoa nippulankaa yhteen.

Lopuksi pujota ylös välirengas ja yhdistä siihen metallineliö. Kiinnitä ylös korvakorukoukku.

Yllättävän hyvin persikan pinkki, keltainen ja vaaleansininen sopivat yhteen. 

Värien yhdistelmästä tulee mieleen joku triojäätelö.. tai vaahtokarkki!

3 x kevyet lankakorvikset:
Virkatut kukkakorvakorut

Pikkupikkukukkasia ja metalliset pisararenkaat! Herkkää ja pehmeää. 

Jos edelliset korvisparit valmistuivat nopeammin mitä tämän postauksen kahlaus niin näissä menikin pikkukotvanen enemmän aikaa. Oli niin pieni lanka ja koukku, että meinasi eilen illalla mennä silmät ristiin näiden minikukkasten kanssa. Mutta onneksi lopputulos palkitsee.

Tee näin virkatut kukkakorvakorut:

Virkkaa ensin kukkaset: Tee taikasilmukkaan 1+10 ks, yhdistä rengas piilosilmukalla. Tee 1 ks + 1 puolipylväs + 1 pylväs samaan silmukkaan. Tee seuraavaan 1 pylväs + 1 puolipylväs + 1 piilosilmukka. Ensimmäinen terälehti on nyt valmis. Toista sama vielä neljästi. Päättele lanka.

Virkkaa kukkia 4-5 kpl per korvakoru. Virkkaa pisaraan tai renkaaseen 10-16 ks, katkaise lanka. Ompele langanpäällä kukkaset virkatun pätkän päälle. 

Musta nämä on kyllä kivat, ei välttämättä näistä edes hahmota onko kyseessä kukkia vai joku pitsiröyhelö? Tämä "kukkaröyhelö" voisi olla myös aika hauska monivärisenä?

Minulla oli tässä käytössä pellavalanka, jonka paksuus on 0,4 mm, mutta mikä vain ohut ja tiukkakierteinen virkkauslanka sopii. Itse virkkasin 0,6 koukulla, mutta valitse koukku langan ja käsialan mukaan.

Kolme paria lankakorviksia valmiina käyttöön!

Mikä on suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.