sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

DIY: Juomapullon cooler

Huh, hellettä. Ja kas siitä tulikin ajatus - jos on erilaisia kylmälaukkuja niin miksei ole kapeaa vastaavaa juomapullolle? Tai ehkä onkin, mutta voisiko sellaisen myös tehdä itse ihan nollabudjetilla?

Ja kyllä vain - sellaisen voi tehdä! 

Pullon cooler eli juomapullon kylmälaukkupussiasia, sen voi tehdä itse ihan oman juomapullon mittojen mukaan, jos sulta löytyy vain kaupan kylmäkassi, vetoketju ja päälikangasta. Plus tietty ompeluvermeet.

Tämä tässä on paikallisen leipomon kaupan päällisiksi saatu kylmäkassipussukka heidän jätskin kuljettamiseen kotiin. Näitä on parikin vuosien aikana kertynyt ja totesin, että tästähän tulisi hyvä coolerin eriste.

DIY: Juomapullon cooler

Tee näin: Leikkaa kylmäkassin reunat auki (eli sivut, pohja ja yläosa pois). Niputa kerrokset yhteen. Klipsit ovat nuppineuloja parempia niin ei tule turhia reikiä muoviin. Leikkaa kylmäkassista ja päälikankaasta 2 kpl kuvan mukaisia ns. D-kirjaimen muotoisia paloja (peilikuvana). Leveys saa olla reilusti pullon ympäri, samoin pituutta. Kylmäkassi ottaa aika reilut varat. 

Ompele kerrokset yhteen suoralla ompeleella tai siksakilla (itse vielä saumuroin eka päälikankaan). Ompele takasauma yhteen. Ompele pienet kappaleet päälikangasta vetoketjun kumpaankin päähän. Palojen kanssa vetoketjun pituus on yhtä pitkä kaarevan reunan kanssa. 

Ompele vetoketju kaarevaan reunaan. Pohja jää vielä auki. Ompele ylhäältä vetoketjun ja takasauman aukko vastatusten, lisää tahtoessasi sauman väliin pieni kantolenkki. Ompele lopuksi pohja yhteen, kohdista vetoketju ja takasauma pohjasauman keskelle. Lisää tahtoessasi pohjaan ns. kassikulmat eli leikkaa kulmista pienet kulmapalat pois ja ompele aukko vastatusten. 

Se näyttää vähän jättimäiseltä penaalilta! Mutta se on pullolle. Ns. pohjan kassikulmat tuli leikattua himpun verran isosti niin pullopenaalista tuli himpun verran nafti tälle juomapullolle. Mutta onneksi menee kyllä vetoketju kiinni just ja just. Ja sehän riittää.

Muuten PROTIP! Jos haluaa toooosi viileänä pysyvää vettä mukaansa niin kannattaa kylmään veteen pistää muutamia jääpaloja (tai sellainen isohko jääpuikko, joka solahtaa pullon suusta helpommin sisään) niin vesi pysyy superviileänä coolerissa yllättävän pitkään.
Eilen oli superhelteellä mukana pyöräilyssä. Oli ihan huippu hellebestis, vesi ei lämmennyt ällöttäväksi ja coolerista oli helppo hörpätä, aukaisee vain vähän vetoketjua. PLUS huomasin, että vettäkin hörppää näköjään helpommin, jos se ei ole jossain kassissa tai laukussa. Helpompi pysähtyä, kun ei tarvitse kaivaa jostain laukusta pulloa esiin. Ja kyllähän myös muistaa juoda, kun se pullo pysyy korissa näkyvillä.

Eli kaikin puolin win-win.
Kun suoja ei ole käytössä, voi sen litistää ja taitella melko pieneen. Mahtuu vaikka laukun sivutaskuun mainiosti. Ei vie varastossakaan paljoa tilaa. Paitsi, että minä taidan jättää coolerin käyttöön myös kesän jälkeen. Sehän pitää myös juomaveden sopivan "lämpimänä" kylmällä säällä - tiedättekö, kun jos pikkupakkasella tarvitsee ottaa vettä mukaan niin se menee repussakin tosi nopeasti liian kylmäksi, jolloin viileässä säässä tuntuu, että kurkku salpautuu. Ehkä cooler on myös ratkaisu siihen! Ja mikä etteipä siinä voisi pientä evästäkin kuljettaa. Banaani vaan pussiin ja menoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.