tiistai 20. heinäkuuta 2021

Banaanimekko ja monta muuta

Bananas!

Rakastan banaania. Syön niitä päivittäin. Se maistuu aamu- tai iltapalana puuron tai jogurtin kanssa. Erittäin hyvä välipala. Rakastan myös paahdetun ruisleivän ja banaanin yhdistelmää (väliin vain sipaisu voita ja avot!).

Joten ei kumma, jos banaanikangas valloitti.

Tilasin tämän Bananas-digitrikoon Ommelliselta jo viime vuoden puolella. Ekan ompeluksen tein siitä jo keväällä ja unohdin esitellä sen silloin blogissa. Ja hyvä niin - koska nyt tulee sen lisäksi myös muuta!

Kangasta 1,5 metriä - mihin kaikkeen se riittikään? 

Arvaa. 

VIITEEN asiaan. Amazing!

Keväällä siis ompelin tämän. Jotain tällaista halusinkin kankaasta tehtävän, kun kangasta tilasin.

Kaavana käytin Nuppunen (osa 1) -kaavakirjaa. Se oli nimeltään joko Peippo tai Kyyhky - en enää ole varma, kumpi se oli vai oliko sekoitus kumpaakin? Aika paljon kaavaa muuntelin. Ainakin helmaa muunsin, jätin taskut pois, tein suoremman pääntien ja lisäsin pääntiehen ja helmaan leveän kaitaleen sekä hihoihin resorit samasta kankaasta (= hyvä tapa saada tilkkumäärää vähemmäksi).

Ja arvaatteko mitä?

Ompelin tämän 100 % vain saumurilla! Ei siinä kauaa mennyt, kun saumurilla painoi menemään. Ainut mikä jäi vähän silmää hiertämään oli helmakaitaleen pieni aaltoilevaisuus, joka olisi ollut siistimpi, jos olisin sen ompelukoneella ommellut. Mutta menkööt - tämähän on vain rento oleskeluvaate!

Ja eikä siinä vielä kaikki!

Sain mekon palat leikattua jotenkin niin kätevästi, että kankaasti riitti just ja just vielä pieneen t-paitaan. Ihan kokonaisia t-paitahihoja en saanut, mutta ompelin tuollaiset väljät lepareet perhoshihan tyyliin.

Tästä tuli tosi veikeä kesäinen t-paita! 

Ja t-paidankin jälkeen puolestatoista metristä jäi tällainen epämääräinen pala jäljelle. Mulla on tullut sellainen tavoite, että kerralla kaikki pois. Ettei jäisi juuri tällaisia epämääräisiä paloja pyörimään. 

Mutta mitä tehdä lopusta, kun oikein mihinkään isompaan se ei enää riitä?

Pannat ja donitsit - aina hyvä ratkaisu!

Pienestä tilkusta tuli mekon tai t-paidan kanssa käytettävä mätsäävä hiusdonitsi. 

Sitten ompelin pitkähkön päistä kapenevan, kaksinkertaisen päähuivin - vai onko tämä kuitenkin hiuspanta? Turbaanin tavoin sen voi kietoa päähän, mutta jää kuitenkin turbaanista poiketen pannaksi. Jos huivin keskiosan jättää eteen ja ylös, se peittää hyvin päätä auringolta. Pannan päät voi kietoa eteen solmumaisesti. Tai näyttävämmin vaikka rusetille.

Ja eikä siinäkään vielä kaikki!

Vielä jäi sopiva tilkku, jonka sain juuri ja juuri riittämään miehen boksereiden etumukseen. Kaavana näihin Suuri Käsityö 10/19 bokserit. Harmaa on miehen käytöstä poistetusta t-paidasta ja vyötärönauhakin (äh näyttääpä sauma kuvassa ruttuiselta) oli jostain ratkottu talteen - 100 % siis uusiokäytettyä!

Mies nauroi bokserit nähdessään: "No nyt on melko kaksimieliset boksat! Kas, kun et munakoisokangasta laittanut!" - Onkohan jossain munakoisokangasta??!

Aika hyvin riitti 1,5 m kangasta. Yllättävän tehokkaasti käytetty, tilkkulaariin jäi vain pari pienen pientä palaa ja tilkkuroskiinkaan ei mennyt leikkuujätettä paljoa. 

Että nyt on banaania. Voisikin ottaa välipalaksi vähän banskuvoikkaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.