sunnuntai 24. lokakuuta 2021

DIY: Kalsareista hiusjuttuja

Asioita, joita en olisi uskonut sanovani: ompelin kalsareista hiuspantoja.

Tai oikeastaan näissä kierrätysintoiluissa en enää yllättyisi mistään. Kalsaritkin sopivat asusteiksi - etenkin, jos kyseessä on kiiltäväpintaiset, lähes käyttämättömät, mutta tuskin mihinkään sellaisena kelpaavat kalsarit!

Lähtökohta oli tässä. 

Miehen kummalliset kiiltokalsarit. Jotain ällötyskeinokuitua. Ei se noita pitänyt kuin ehkä kerran. Ei ihme, en olisi minäkään pitänyt. Sen verran kummallista materiaalia pitkiksi alushousuiksi. Kerran käyttö venäytti kuitenkin sellaiset polvipussit, että ei näitä kehdannut mihinkään lahjoittaa iänvanhan näköisinä. 

Joten vaihtoehto B: leikataan paloiksi! Ja paloiksi ne todella menivät.

Että jos aiemmin tein sukkahousuista makrameepannan* ja kehotin laittamaan "sukkahousut päähän" niin nyt sitten eikun kalsarit päähän ja menoksi! Hiusjuttuja tuli tehtyä ja monenlaista sorttia.

* Ks. sukkahousuista makrameepanta (sis. ohjeen).

Ekana tein scrunchie-hiuspannan. Tein vasta juhlavamman ja muhkean version ja nyt sitten vähän kapeampi panta, joka sopii paremmin arkisempaan menoon. 

Leikkasin kalsarin lahkeen koko pituudelta pääkappaleeksi (A) 10 x 92 cm ja sen vierestä pienemmät kaitaleet (B) niskakappaleeksi ja sisusnauhaksi 6 x 35 cm. Kuminauhaa laitoin noin 19 cm.

Ks. juhlavampi scrunchie-hiuspanta (sis. linkin ohjevideoon).

Tästä tuli näyttävä, mutta ei niin näyttävä kuin satiininen versioni. Vaikka materiaali on melko liukasta, yllättävän hyvin panta pysyy päässä. Vielä paremmin pysyy, jos laittaa hiukset letille niin palmikon alku toimii niskassa ikään kuin pienenä stopparina.

Sitten kokeilin samanlaista niska-kuminauha-pantaa, mutta solmittavilla korvilla!

Leikkasin toisesta lahkeesta neljä "korvaa" (C) 11 x 35 cm ja niskakappaleeksi yhden samanpituisen palan mitä scrunchie-pannassakin (D) 6 x 35 cm. Ompelin korvat yhteen jättäen suorat päädyt auki, tein niskakappaleesta kujan, pujotin kuminauhan kujaan ja yhdistin päät taitettujen korvien päihin. Helppoa!

Päät voisi solmia rusettimaiselle solmulle jättäen päät näkyviin tai kietoa enemmän turbaanimaisemmaksi solmuksi. Helpointa on silti solmia eka ja laittaa sitten vasta päähän. Silloin ei ainakaan jää solmun väliin omia hiuksia.

Eikä siinä vielä kaikki!

Jämistä tein hiusdonitseja, mitäpäs muutakaan. Havahduin, että vaikka monenlaista kangasdonitsia löytyy jo, ei minulla ole yhtään kokomustaa. Joten kalsareista niitä sitten.

Ensin tein jättidonitsin. Se sopii nutturan päälle. Jättidonitsi otti kalsareista ison lohkon, 13 x 60 cm. Sitten tein rusetillisen donitsin jättidonitsinlahkeen toiselta puolelta. Siitä tuli tosi kapea. Joskus donitsin ei tarvitse ollakaan muhkea. Jämien jämistä tuli vielä minidonitsi päälle koossa 8 x 24 cm. Se menee palmikon päähän just ja just.

Rusettidonitsista tuli heti suosikkini. 

Se on kivan tyttömäinen. Näyttää myös hauskalta ihan vain ranteessa pidettynä.

Leikkasin myös vyötärönauhan ja lahkeen resorit talteen. Ensimmäiseksi mainittu sopii vaikka johonkin miehen bokseriprojektiin ja resorit nyt käy mihin vain mihin resoria voi käyttää, vaikkapa puseron hihansuihin. Kunhan vain muistaisi mihin laitoin nämä sitten kun tulee sopivan puseron ompelu kohdilleen..

Ja jäljelle jäi vain nämä (+ pari tilkkua tilkkulaariin). Aika hyvin! Kalsareista oli nyt moneksi. 

4 kommenttia:

 1. Kiva idea ja toteutus.

  VastaaPoista
 2. Vautsivau! Tänään lattialle heitettiin kuulemma käyttöön enää kelpaamattomattomat bokserit. Kuminauha venähtänyt, mutta kuitenkin ehjät. Täytyypä pohtia, jos osaisin tehdä niistä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jos lahkeet hyvät niin ota ihmeessä materiaali hyötykäyttöön :) saat varmasti siitä jotain kivaa.

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.