keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Luomivärikynnet.

Törmäsin aivan mahtavaan vinkkiin hyödyntää luomivärejä kynsilakkoina! Ei ole aikaisemmin kantautunut tietooni moista ajatusta, joten oli pakko testata tämä heti käytännössä. Kynsilakka-tutoriaali löytyy täältä: Delighted Momma: How to make your own nail polish in any color.
Alkuperäisessä ideassa tupsautettiin koko luomiväri kynsilakkapulloon, mutta koska itse ajattelin heti tuuliviirinä entäs-jos-en-siitä-väristä-tykkääkään niin sekoitin yhden käyttökerran kynsilakan folion päälle (tässä piti olla nopea!) - vaikka ostin kaupasta halvimman värittömän kynsilakan ihan tätä varten..
Kiva sävy tuli, haalea vauvapinkkiä, ei juurikaan sinänsä eroa normilakoista. Mattasempi ja heleämpi.
(Possu-pinssi on pinssikoneella teetättämäni hyvänmielenpinssini. Mikropossu-kuvat tulostettu täältä.)
Kokeilin pian myös toista värikierrosta, kellertävän kultaista sävyä. Kiva tapaa käyttää vanhentuneet, rikkoutuneet tai muuten vain huonot luomivärit pois (ja miksei tähän voisi käyttää myös poskipunia)!

10 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea, en ollut aikaisemmin moisesta kuullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, helppo ja hauska :) en minäkään ollut ennen kuullut.

   Poista
 2. Ihan mahtava idea! Harmi kun loman aluksi menin kaapien siivouksen yhteydessä heittämään kaikki vanhat meikit pois:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) No, tuleehan niitä uusia vanhoja meikkejä - ja meneehän niitä rikkikin! :P

   Poista
 3. Tuo on todella hyvä idea! Juuri viime viikolla ihmettelin, mitä tekisin vanhoilla luomiväreilläni, kun en niitä käytä :D Sekoitiko siis foliolla luomiväriä ja väritöntä kynsilakkaa keskenään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, pienelle palalle foliota (rypistä vähän kuppimaiseksi tahtoessasi) rapsuta luomiväristä vähän ja siihen päälle pienenpieni tilkkanen lakkaa. Sekoita vaikka hammastikulla ja lisää luomiväriä tarvittaessa. Sit eikun lakkaamaan! :)

   Poista
  2. Noniin, tuli äsken kokeiltua luomivärilakkaa :D Idea toimi käytännössä: Koska itselläni ei ollut väritöntä kynsilakkaa, kokeilin päällys- ja aluslakan yhdistelmälakkaa, joka toimi myös. Onneksi otin sen tämän jälkeen pois, koska en muistanut innostuksissani laittaa aluslakkaa kynnelle ennen värin laittamista, joten kynnet värjääntyivät jonkin verran (älkää tehkö samaa virhettä kuin minä!), mutta sain sen jonkin ajan kuluttua pois hankaamalla kynsilakanpoistoaineella. Sivellin värjääntyi samalla, mutta eiköhän se ajan kanssa lähde pois xD Mutta idea oli hyvä, itse kokeilin tummansinistä, ja ostan seuraavalla kerralla värittömän kynsilakkapullon tätä sävyä varten. Tulipahan opittua tämäkin kantapään kautta :'D

   Poista
  3. Joskus pitää asiat oppia kantapään kautta :D tummansininen voikin olla värjäävä, esim monet siniset tekstiilit irrottavat pigmenttiä enemmän kuin muun väriset tekstiilit. Ja hei, kynsilakkasivellintäkin voi kokeilla ensin vähän kuivauttaa ja sitten puhdistaa kynsilakanpoistoaineella :) riippuu tietenkin siveltimestä, mutta itsellä on ainakin tepsinyt :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.