maanantai 4. kesäkuuta 2012

Pompompampulat.

Ostin siis joku aika sitten karkkivärisiä chenille-palloja Tiimarista hintaan 1,99. Ideat lähti pyörimään ja..
..ensimmäisenä otin pussin kylkeen hiuslenksuja (joita säilytän massapallon päälle pyöriteltynä. Tuli ostettua megapläyjäys pampulapompuloita kerralla ja tämä on ollut niille nokkelin säilytysmenetelmä.)

EDIT// Hiuslenksujen säilyttäminen pallona ei ole minun keksimäni niksi. En tiedä kuka on lie keksinyt "ekan" kerran, mutta ainakin palloja myydään myös valmiina mm. Seppälästä. Itsetehtynä massapallon sijaan voi käyttää myös mitä vain rutisteltua myttyä esimerkiksi paperista tai kankaasta.
Eli tästä jo arvaa, mitä tulossa on! Vähäiset tarvikkeet: hiuslenksuja, karvapalloja. Ompelulankaa ja neula. Sakset. (Tai liimaa?) Aikaa muutama minuutti riippuen kuinka paljon palloja ja lenksuja kätösissä on.
Eikun minuuttikello tikittämään ja lankaa neulaan. Palloja lankaan ja neula hiuslenksuun. Solmu ja done!
Tuli kivat, piristävät tylsää ja väritöntä olemusta - oli kyseessä sitten tylsän ankea asu, badhairday tai hapan naama. Eihän pompompampaloista voi olla ilahtumatta, sama se olikovatko ne viis veen tytön hiuksissa tai sitten näin kakskytviisveen lapsekkaan leikkisässä päässä. Tulossa: pompom osa kaksi!

8 kommenttia:

 1. "ensimmäisenä otin pussin kylkeen hiuslenksuja (joita säilytän massapallon päälle pyöriteltynä. Tuli ostettua megapläyjäys pampulapompuloita kerralla ja tämä on ollut niille nokkelin säilytysmenetelmä.)"

  Noitahan myydään tollasena isona möykkynä jo valmiina mm. Seppälässä. Tosta saa taas sen kuvan et "hei! mä keksin tän ite, eiks ollu hyvä idea?" vaikka oot ostanu sen tuona möykkynä jo valmiiks ja joku muu on tuon möykyn keksiny ennen sua. Sun pitäs olla vähän tarkempi mitä väität omaksi ja mitä et koska toisten tekemien juttujen väittäminen omaksi nyt on vain ihan piip idioottia touhua.

  VastaaPoista
 2. Totta, Seppälä myy hiuslenksuja pallona. Möykky ei kuitenkaan ole ostettu, vaan pyöritelty itse (miksi ostaisin valmiina jos massapalloja ja viime joulukuussa ostettuja kaksi settiä yhden hintaan hiuslenksuja löytyi omasta takaa). Kun pallona hiuslenksujen pitäminen on kuitenkin vanha pirkkatyylinen niksi, en nähnyt tähdelliseksi mainita Seppälää (on näitä nähty muuallakin myynnissä, en vain muista missä). En halunnut antaa vaikutelmaa, että tietentahtoen väitän niksiä omakseni, joten liitän tekstiin lisäyksen asiasta. Näpäytyksesi oli siis paikallaan, olisihan tuon voinut kirjoittaa alkujaankin tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni alkuperäisestä tekstistä ei saa sellaista kuvaa, että väittäisit keksineesi tuon säilytystavan ponnareille.. Aikas pikkutarkaksi menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Iita, että se ei tule/ole tullut mieleen kaikille :)

   Poista
 4. Minä ostin joulun seutuun mustia chenille palloja, enkä vielä ole keksinyt mitä niistä tehdä. Yksi idea tosin olisi käytää niitä Hayao Miyazakin leffoista tuttujen nokipallojen tekemiseen, ja niistä edelleen koruihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, mistä löysit täysin mustia chenille-palloja? :) korut ovat aina hyvä vaihtoehto :)

   Poista
 5. Tuon pussin ostin Helsingin reissulta. Siellä on ihania askarteluliikkeitä! Sinellissä, Askarellissa, isossa Sinooperissa ja Hobby Pointissa tulee aina siellä päin liikkuessa asioidessa, pallot löytyi viimeksi mainitusta. Voiko noita palloja siis ommella ketjuksi ihan perusneulalla ja -langalla, että ei keskusosastaan hajoa? Ei olisi kiva, jos koko kämppään leviisi tasainen musta nukkakerros! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, tulisipa Sinooperin lisäksi Ouluunkin edes joku muu ihana liike, jotta valikoima kasvaisi edes vähän! :) Ainakin Tiimarin palloja pystyi ompelemaan, eivät hajoa. Kunhan tarkkaan pistää keskeltä, muuten pallo ei pysy langassa kiinni..huomaat sen kun kokeilet :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.