torstai 14. maaliskuuta 2013

Hyvät ideat kiertoon.

Yhdestä käyttöä vaille olevasta kansiokotelosta tulikin yksi käytettävä säilytysloota. Tarvikelaukku. Ehkä paperikotelo. Tai huivien uusi koti. Jäin vielä pohtimaan pitäisikö kotelo päällystää. Kankaalla tai paperilla kenties? Ja pitäisikö sittenkin vaihtaa hihnat johonkin kapeampaan? Nyt ne ovat vanhasta kangasvyöstä (vyöstä saa soljet irti pihdeillä) ja ovat kovin jäykät. Mitä parannuksia sinä tekisit minun sijassani?
Idea kansiokotelolaukusta pulpahti Anna hyvän kiertää, ekoaarteet omin käsin-kirjasta (Raija Puukko, Atena 2010). Se on kokonaisuudeltaan hyvin maalaisromanttinen ja sen hihnat on tehty mittanauhasta.
Kyseiseen kirjaan on hyvä vilkuilla vähän lisää. Kauniita kuvia, maalaisromantiikkaa ja inspiroivia kierrätysideoita. Esimerkiksi neuleesta herkullinen nuppineulatyyny tai kätevä pyöränpenkinlämmitin.
Mahtava idea: peffanlämmitin v-aukkoisesta neuleesta tai baskerista! Katso tarkemmin ohjeet kirjasta.
Tai miten olisi pitsistä henkselit, mittanauhasta korvakorut tai lampunvarjostimesta kynttiläkuppi? "Romun lumo - Nyt kaappeja, vinttejä ja varastoja kaivamaan!" Niin se on, käsky kävi, eikun tonkimaan!
Pisteeksi iin päälle: tämän risuobelixin ohjeen otan talteen parempia vuodenaikoja ajatellen. Musta tulee vielä joskus isona risutaiteilija! Vau, tommosistahan voisi tehdä vaikka ja mitä mahtavia patsaita!

10 kommenttia:

 1. Ihana kirja! Mistä moisen voisi ostaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan sitä ei enää ole myynnissä Atenan nettikaupassa, ehkä jostain muualta löytyisi? Kysele myös paikallisista kirjakaupoista ja jos ei meinaa löytyä omaa, niin katso olisiko se paikkakuntasi kirjastoissa? :)

   Poista
 2. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta, kiitos lukuvinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kirja on kyllä tutustumisen arvoinen! :)

   Poista
 3. Niin tarkoitat varmaan obeliskia? Vaikkei sekään oo oikea termi, obeliskilla kun on tarkat määritelmät :) Toi kirja kuulostaa tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeista termeistä en tiedä mitään, risuobelix-nimellä kirjan tekijä oli sen otsikoinut :)

   Poista
 4. Sä ku teet niin ihania nutturoita, ni saisko tutoriaalia semmosista? :) Vaikka muutama erilainen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, sinähän haasteen heitit! :) Kiitos pyynnöstä, laitan toiveen ylös, jos vaikka joku päivä saisin jonkinlaista tutoriaalia aikaiseksi :)

   Poista
 5. Raija Puukon kirjat on inspiroivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, hän on tehnyt useamman todella hyvän kirjan :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.