maanantai 25. maaliskuuta 2013

Puuterihuone osa 2/2.

Puuterihuoneen eli kylppärin eli vessan pitkä esittelypläjäys osa kaksi (katso osa yksi täältä). Vuorossa se turhamainen puoli eli ne loputtomat kosmetiikat, purnukat, tuubit ja kaikenmaailman vessanvaltaajat.
Meillä on kylppärissä onneksi kiinteästi kaappi, jonne saa piiloon suurimman osan putiloista. Lisää säilytystilaa olen saanut rullilla kulkevasta niin sanotusta hyllyköstä. Se on aika näppärä tarviketeline.
Esillä hollilla ovat vain ne mitä ei ole kiva kaivaa erikseen kaappien kätköstä. Vanulappujen ja -puikkojen säilytyslootat/-pussit ovat ihan törkyrumia, joten pidän niitä mielummin lasikipoissa.
Esillä on myös sisustuselementtinä Indiskan lyhdyt ja minihajuvesipullot - keräilin noita lapsena ja pumpattava suihkepullo on muuten yksi ensimmäisistä kirpputorilöydöistä ikinä. Olin silloin alle kouluikäinen ja edelleen se on tallessa. Pullo on ollut koko ajan tyhjä, mutta "lapsuus" siinä silti vieläkin tuoksuu.
Entä meikit? Sanokaa turhamaiseksi, mutta minähän en kotona meikkipusseja käytä. Kaikki pitää olla helposti nähtävillä ja otettavissa, joten siksi ne ovat erillisessä kaapissa (=Ikean lääke-/avainkaappi).
Kaapissa on jopa lukko. Tein siihen koristukseksi "avaimenperän" päällystämällä massapallon nyörillä.
Aika ajoin on hyvä ottaa meikit kaapista ulos inventaarioon. Jo pieni uudelleen järjestelykin tekee ihmeitä, kun seuraavalla ehotuskerralla käsi ei kuljekaan automaattisesti aina niihin samoihin meikkeihin vaan sitä jopa uskaltautuu kokeilemaan niitä vähemmälle käytölle jääneitä tuotteita.
Samaan syssyyn on aika puhdistaa meikkisiveltimet. Jotkut vannoo marseillesaippuan nimeen, itsehän pesen siveltimet miedolla hiusshampoolla. Hyvin toimii ja puhdasta tulee. Hyvä tuoksu kaupan päälle.
Rikkoontuneet luomivärit kippaan pieniin purkkeihin loppuun käytettäväksi niin ei mene värit hukkaan.
Samoin tursaan myös loppumaisillaan olevat rasvat, voiteet ja shampoot purkkeihin. Aina, kun luulee, että no-nyt-se-loppu! niin aina sieltä vielä lisää tulee, jos vain jaksaa taistella. Tuubin tyhjennys kuitenkin helpottuu huomattavasti, jos sen leikkaa auki ja vetää spatulalla (tai lusikalla) loput jämät ulos.
Suoritan aina tyhjennysoperaation myös kaikille huulirasvoille ja -punille. Blistexistä ei ollut paljoa mitä kaivella, mutta parhaimmissa tapauksissa jotkut hylsyt sisältävät monta centtiä tavaraa! Kannattaa tonkia maksettu tavara talteen, etenkin huulipunista. Kaikki pikkupurkit ja kotelot käyvät hyvinä sijaiskoteina.
Ja entä sitten ne tyhjennetyt hylsyt? Tee niistä vaikka sivellin! Tämä on kierrätystä huipuimmillaan. Minuakin vanhempi hylsy, jonka pohjalle äiti liimasi hylsyn sisälle kulkevan sudin. Hyvä matkahuiska!
Muutamista pelastusoperaatioista huolimatta tälläinen kasa vanhoja meikkejä lensi hävitettäväksi. Hyihyi. Rikkoontuneita, kuivuneita, vanhentuneita, ällööntyneitä. Pois vaan, jos niistä ei enää mitään hyödy.
Lopuksi kävin meikkien lisäksi myös kynsilakat läpi. Pieni pakillinen lakkoja, mutta silti olivat yllättävän sekaisin. Monta kuivahtanutta pulloa. Jos omistat isomman kynsilakka-arsenaalin, harkitse olisiko paikallaan niiden perusteellinen läpikäynti. Katso mallia: Sonnela: Kynsilakkapullojen vuosihuolto.
Muista: kynsilakkoja ei laiteta roskikseen, vaan liuottimien tavoin ongelmajätepisteisiin.
Kyllä nyt passaa keikistellä kylppärissä ruotuun laitetun kosmetiikan ympäröimänä. Mulla on omat "vessakukkatossut", joille kaikki hihittää. Mutta mullapa ei kastu sukat, kun sujauttaa sandaalit jalkaan. Mikään ei ole inhampaa, kuin talsia vessaan ja huomata sekuntti liian myöhään, että lattia on märkä.

2 kommenttia:

  1. Huippuja säästövinkkejä, kiiiitos! :) Ihailen tuota sun meikkikaappia, tuollaiselle olis kyllä tarvetta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva, jos vinkeistä oli hyötyä! Mars Ikeaan, sieltä noita kaappeja meikeille saa ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.