perjantai 26. syyskuuta 2014

Itsetehty urheilukassi.

Katsokaa! Se on uusi urheilukassini! Se on värikäs, se on justiinsaoikeankokoinen ja tein sen itse! Oli aikaisemmin tarkoitus mennä laukkukaupoille, mutta sainkin inspiraation, kun näin tämän pikselimäisen puuvillakankaan Eurokankaassa. Siitä se ajatus sitten lähti, miksen tekisi kassia itse? Kaupan laukut ovat usein liian isoja (mitä ihmettä tyypit kantaa hehtaarin kokoisissa urheilukasseissaan??) tai muuten vaan epäkäteviä. Edellisessä kassissani ei ollut lainkaan taskuja ja se ei ollut yhtään kätevää. Käytinkin pitkään ihan muita arkilaukkuja urheilukassina. Sekään ei ole kovin käytännöllistä, kun heti oli kamat missä lie vaskassa levällään. Nyt oli aika saada ihan oma sporttikassi.
Suunnittelin pari päivää laukkua paperille. Minkä kokoisen tahdon, mitä laukkuun pitää mahtua? Taskuja pitää ainakin olla! Teinkin sisälle avotaskun ja kahdet vetoketjulliset ulkopuolelle, eteen ja sivuun. Nyt ei enää huku avaimet kassin pohjalle!
Kun ostin kangasta koko metrin, siitä riitti myös vuoreksi. Vaalea vuori olisi ollut heti likainen ja tummaa pohjaa vasten ei ikinä löydä mitään. Värikäs on vallan hyvä! Itse pohjakappale on kuitenkin tekonahkaa niin se hylkii vähän kosteutta, kestää paremmin ja tuo pohjaan jämäkkyyttä. Kovikkeen tein erilliseksi kappaleeksi (leikkasin kansiosta kovikkeen, vuorasin neulostilkulla ja pujotin puuvillapäällisen), koska ilman kovaa pohjaa laukun saa taiteltua tarpeen mukaan hyvinkin pieneen tilaan. Se on kätevää, jos tarvitsee laukkua laittaa säilöön tai jos sen vaikka ottaa reissuun varakassiksi mukaan.
Eikä siinä vielä kaikki! Tilkut! En viikannut jämiä pois, vaan tein niistä laukkuun mätsäävät säilytyspussukat. (Tuo toisen päädyn pikkulenkkisysteemi on muuten heijastinta varten. Siihen laitan jonkun killumaan, kun vain muistaisin mihin ne kevään tullen survoin! Onko tämä kenties syy uudelle heijastimelle?)
Nauhakujallinen pussukka on tanssitossuille, vetoketjullinen suoja on mittatilauksena tehty urheilukengille ja pieni kukkaro mukaan tarvittavalle sälälle kuten hiuslenkeille, huulirasvalle, hiuspinneille.. Joku voi nyt hörähtää, että miksi laitan kengät suojattuna laukkuun? Mutkun ällöttää. Vaikka salin lattia ei ole hirmu likainen, usein matka pukkarista saliin on. Eikä likaisilla kengänpohjilla ole asiaa uuteen kassiin, ei vaan ole!
Oli kiva, kun metrin palasta jäi vain leikkuuroskan lisäksi nämä vihkoakin pienemmät palat jäljelle. Menispä aina näin ettei jäisi turhia, isoja paloja vuosikausiksi tilkkulaariin riesaksi. Tässä on kyllä jatkossa tavoitetta!
Loppuun voisi vielä todeta, että kyllä oli halpa laukku. Kangas maksoi viisi euroa (alehinta!) ja tekonahka sekä vetskarit löytyivät kotoa valmiina. Hihnakappaleet ovat puretusta laukusta. Kyllä tällä laukulla passaa sporttailla! Tänään kassi oli jo käytössä! Nyt on reippautta ja energiaa viikonloppuun!

26 kommenttia:

  1. tosi hieno! ja ihanan energiset värit :D (kassin pitää olla iso jos meinaa saada koripallon, pelikengät jotka ei oo mitkään pienimmät maholliset ja pyyhkeen mukaan ;) tosin se iso kassi todellakin ärsyttää jos on menossa tyyliin vaan salille...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Repsu :) pallot ja muut tarvittavat urheiluvälineet ymmärrän, niille sen ison kassin tarvitseeki..mutta jos menee salille niin tarvitseeko silloin tyyliin juomapullolle ja pyyhkeelle isoa kassia :)

      Poista
  2. Upea kassi! Usein kaupan laukuissa on jokin pieni asia vikana jolloin laukku ei toimi kunnolla omiin tarpeisiin. Tässä on kyllä yksityiskohdat viimeisen päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) aivan, ei ole ihmisillä samat tarpeet niin ei silloin käy kaikille samat laukutkaan :)

      Poista
  3. Vitsit että tuli hieno. Mä oon kyllä sun kanssa samaa mieltä siinä, että kengät tarvii erillisen pussukan. Tollainen kesto versio onkin parempi kun ne ainaiset muovipussit.
    Hyvää viikonloppua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) Ehdottomasti on pussia kestävämpi versio, kun on kestää silmää paremmin ja voi vielä pestäkin tarpeen vaatiessa :)

      Poista
  4. Aivan ihana laukku! :) Olen itsekin yrittänyt etsiä sopivaa treenikassia, mutta hyvä kun muistutit, että itse tekemällähän saa juuri sellaisen kuin haluaa.

    - Eppu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) itsetekemällä saa aina just sellaisen mitä halua. Suunnittelehan sinäkin oma treenikassi! :)

      Poista
  5. Siis aivan mahtava kassi! Ja nuo sävysävyyn pussukat, ihana setti!

    VastaaPoista
  6. Upea, mielettömän hieno laukku!

    VastaaPoista
  7. Mahtava! Urheilukassit ovat tosiaan kaikki tosi suuria, joten itsellänikin olisi tarvetta tällaiselle samantyyppiselle, mutta vain pienemmälle versiolle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Santtu :) laita tarve toimintaan ja tee myös oma pieni urheilukassi! :)

      Poista
  8. Kyllä tuon laukun kanssa kelpaa urheilla :) Olisipa itselläkin taitoa ommella moinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laurs :) kyllä se taito kehittyy, jos aloittaa pienestä ja harjoittele :) en itekään pystynyt samaan vielä joku aika sitten! :)

      Poista
  9. Ihana kassi! Liityin lukijaksesi, ja lisäsin blogisi omani ihania blogeja- listaan. Blogini osoite on http://asianvierestae.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mukavaa, että liityis lukijaksi! Toivottavasti viihdyt ja inspiroidut tulevista postauksista! :)

      Poista
  10. Heh, minä taas olen aina ihmetellyt miten ihmeessä väki pärjää niin pienellä laukulla! :D Itselläni on kohtalaisen iso kassi aina niin täynnä, että vetoketjut sinkuu, vaikka mielestäni siellä on vain tarpeelliset/välttämättömät tavarat :D Toki se, että salille menee yleensä suoraan töistä/ennen töitä, tarkoittaa yhtä ylimääräistä puhdasta vaatekertaa ja pyyhe tietysti pitää olla (iso sekä pieni hikipyyhe), kengät, meikkipussi, shampoot jne.

    Mutta onneksi itse tekemällä saa tosiaan juuri omiin tarpeisiinsa sopivan!
    Välillä vaan tuntuu, että tämä tyttö tarvisi sellaisen jääkiekkokassin ;)

    -Wingless

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva lukea kommentti kantin toiselta puolelta :) aivan, jos mukana on vaihtovaatteet meikkeineen ja shampoopulloineen niin sitten kyllä ison kassin ymmärrän, kieltämättä silloin tarvitsisin itsekin jäkiskassin! :)

      Poista
  11. voitko tehä postauksen jossa on tiedot laukun mitoista ja vähän ohjeita tekemiseen,ku oon tekemässä tekstiilin kurssilla treenikassia enkä löyä mistää ohjetta,nii voisitko auttaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! Näin jälkikäteen en taida ryhtyä ohjeen tekemiseen, mutta jos googlaat Duffle bag tutorial niin löydät kymmeniä hyviä ohjeita oman treenikassin tekemiseen :) Jos ei englanniksi ohjeet aukene, kuvilla pötkii pitkälle ja google translator auttaa kinkkisissä vaiheissa. Treenikassin teko on kuin mikä vain kassi, voithan soveltaa jonkin muunkin ohjetta treenikassiksi, muutat vain mitat ja materiaalit mieleisiksi. Tsemppiä, toivottavasti saat kurssilla hyvän kassin tehtyä! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.